Μέση Ανατολή

Ιράν: Αποτυχημένες οι κυβερνοεπιθέσεις των ΗΠΑ στα πυραυλικά μας συστήματα

«Αποτυχημένες» χαρακτηρίζει το Ιράν τις κυβερνοεπιθέσεις που όπως υποστηρίζει διεξήγαγαν εις βάρος του οι Ηνωμένες Πολιτείες και που σύμφωνα με δημοσιεύματα έπληξαν κυβερνητικές υποδομές.

Οι απόπειρες των ΗΠΑ προσπαθούν να «παραλύσουν» τα ιρανικά πυραυλικά συστήματα με κυβερνοεπιθέσεις απέτυχαν, παρά τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης για το αντίθετο, δήλωσε ο υπουργός Τεχνολογίας Πληροφοριών κι Επικοινωνιών της χώρας, Μοχάμεντ Τζαβάντ Αζάρι Ζαχρόμι.

«Προσπαθούν πολύ, αλλά δεν έχουν ακόμη διεξάγει μια επιτυχημένη επίθεση », δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα δέχεται κυβερνοεπιθέσεις εδώ και αρκετό καιρό και είχε αποτρέψει περίπου 33 εκατομμύρια απόπειρες μόνο το 2018.

Να σημειωθεί πως το πρακτορείο AP είχε μεταδώσει, επικαλούμενο δύο ανώνυμους αξιωματούχους, ότι οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει μια κυβερνοεπίθεση εναντίον υπολογιστών που ήταν συνδεδεμένοι με τους εκτοξευτήρες των πυραύλων του Ιράν, παροπλίζοντάς τους.

Παράλληλα, το Yahoo News σε άλλο άρθρο, επικαλούμενο επίσης δύο ανώνυμους αξιωματούχους, ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε βάλει στο στόχαστρο τις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Ιράν.

Ταυτόχρονα, το Ιράν φέρεται να διεξήγαγε παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις με στόχο τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετέδωσε το CBS επικαλούμενο δύο εταιρείες κυβερνοασφάλειας. Δεν ήταν όμως σαφές εάν οι ιρανικές επιθέσεις είχαν αποτέλεσμα.

Η ένταση μεταξύ των δύο κρατών κλιμακώθηκε αφότου το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό drone στις 20 Ιουνίου, το οποίο , όπως λέει η Τεχεράνη, είχε παραβιάσει τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...