Κόσμος

Θαρραλέος Ινδός προσφέρει νερό σε βασιλική κόμπρα σαν να είναι μωρό (βίντεο)


Καθώς οι θερμοκρασίες φτάνουν στους 45 βαθμούς Κελσίου και ορισμένα τμήματα της Ινδίας βράζουν, εμφανίστηκε ένα βίντεο που δείχνει δασονόμους να προσφέρουν νερό σε μία βασιλική κόμπρα, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο.

Η Σούσαντα Νάντα, αξιωματικός της Ινδικής Δασικής Υπηρεσίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αρχής Τσίλικα στην ινδική πολιτεία Οντίσα, μοιράστηκε ένα βίντεο στο οποίο ο αναπληρωτής επικεφαλής δασονόμος Νάϊκκα προσφέρει νερό σε μία βασιλική κόμπρα μήκους 3,7 μέτρων. Η κόμπρα διασώθηκε από τον δήμο Κάιγκα στην πολιτεία Καρνάτακα και το βίντεο μοιράστηκε ο συνάδελφός του στο Οντίσα.

​​Στο βίντεο, ο δασονόμος εμφανίζεται να προσφέρει νερό χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό και σε πολύ κοντινή απόσταση από την κόμπρα. Ο δασονόμος δηλώνει ότι το φίδι δεν καταναλώνει υγρά όπως οι άνθρωποι, αλλά χρησιμοποιώντας τις πτυχές του δέρματος του για να τραβήξει νερό στο στόμα του πριν το πιέσει μέσα από τα έντερά του χρησιμοποιώντας τους μύες του. Ινδοί και ακτιβιστές εκτιμούν τις προσπάθειες των δασονόμων να κάνουν τη δουλειά τους με απόλυτη αφοσίωση.

https://twitter.com/susantananda3/status/1142686237318189057?ref_src=twsrc%5Etfw
Yπολογίζεται ότι 50.000 άνθρωποι στην Ινδία σκοτώνονται ετησίως από φίδια λόγω της έλλειψης αντιδότων και δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών. Η Νότια Ασία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 70% όλων των θανάτων φιδιών στον κόσμο. Για λόγους σύγκρισης, περίπου 5.000 θάνατοι από ανθρωποκτονίες καταγράφηκαν από την αστυνομία στην ΕΕ το 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...