Πολιτική

Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγων Πράσινων φέρνει παραίτηση Φλαμπουράρη!

Ακόμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων ΣΚΑ Κέλερ.

Η παρουσία της στην χώρα μας κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που η Ευρωπαϊκή Αριστερά συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους πράσινους.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Ιουνίου είχε γίνει έκτακτο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων όπου είχε αποφασιστεί η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως σημειώνεται, «η απόφαση πάρθηκε με βάση:

• τη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στις συγκεκριμένες συνθήκες των εκλογών του Ιουλίου, προκειμένου για την ανάσχεση της ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων – συντηρητικών πολιτικών.

• το γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου και τις διαφορετικές προσεγγίσεις – προτεραιότητες που καταγράφηκαν, υπήρξαν σημαντικά θετικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου συνεργασίας, μέσα από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική παρουσία δύο μελών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, του Γιώργου Δημαρά και του Γιάννη Τσιρώνη, τα οποία συνοψίζονται παρακάτω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ