Ρωσία

Η Ρωσία καταδίκασε τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν και κάλεσε την Ουάσιγκτον να αναλογιστεί τις συνέπειες της πολιτικής της.

Μάλιστα σύμφωνα με τη Ρωσία μια τέτοια πολιτική μπορεί «όχι μόνο να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Μέση και Εγγύς Ανατολή, αλλά και να υπονομεύσει όλο το σύστημα της διεθνούς ασφάλειας».

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία τόνισε ότι «η Μόσχα παρακολουθεί με ανησυχία, πως οι ΗΠΑ, ήδη περισσότερο από ένα χρόνο εντείνουν τις πιέσεις κατά του Ιράν», επισημαίνει ότι η Ουάσιγκτον «αποδίδοντας αβάσιμες κατηγορίες στην Τεχεράνη και αποχωρώντας από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εντείνει τις πιέσεις εναντίον του με τις συνεχιζόμενες κυρώσεις και την προκλητική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής».

Παράλληλα η Ρωσία τόνιζε πως οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τεχεράνη, η δραστηριότητα της οποίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας είναι αποκλειστικά ειρηνική και βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), αδικαιολόγητες υποχωρήσεις, ζητώντας της στην πράξη να παραιτηθεί από τα νόμιμα συμφέροντα της στις διεθνείς υποθέσεις.

Τέλος το ΥΠΕΞ της Ρωσίας αναφέρθηκε και στις κυρώσεις που επέβαλλε η Ουάσιγκτον εναντίον του πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επισημαίνει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο κόβει τις γέφυρες με την Τεχεράνη παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ότι υποστηρίζει τον διάλογο με την Τεχεράνη. «Είναι προφανής η νέα εκδήλωση της μόνιμης επιδίωξης των ΗΠΑ να επιβάλουν την θέληση τους σε κυρίαρχα κράτη» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ότι «η Ουάσιγκτον, θεωρώντας ότι είναι ο διαχειριστής των τυχών του κόσμου και υιοθετώντας μια όλο και πιο επιθετική πολιτική, σπεύδει να τιμωρήσει εκείνους που δεν προτίθενται να υποταχθούν στις αμερικανικές υπαγορεύσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...