Πολιτική

Η ΝΔ καταγγέλει: Όργιο μεταθέσεων και ρουσφετολογικών τοποθετήσεων στην Άμυνα

ο Τομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης, σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους τους λόγους παραίτησης του επικεφαλής της Ελληνικής πλευράς, ενώ επίσης αναφέροβται σε «όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού».

Η εν κρυπτώ συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής της ελληνικής πλευράς, σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει επίσης «όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο τομεαρχών έχει ως εξής:

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...