Διατροφή

Η μαγειρική σε άλλο επίπεδο: Καραμελωμένα spare ribs με bbq sauce και σαλάτα coleslaw

Είναι εύκολο, γρήγορο, πικάντικο και εναλλακτικό. Ιδανικό για να κάνετε μία έκπληξη στο τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά spare ribs

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο

¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Bbq sauce
Σαλάτα coleslaw

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τα spare ribs: Αδειάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα μυρωδικά στην άκρη.

Φοράμε γάντια μίας χρήσης, τοποθετούμε τα spare ribs πάνω στον πάγκο εργασίας και τα λαδώνουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του κρέατος με τα χέρια ώστε να πάνε παντού.

Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 3 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 3 ώρες ψησίματος, αφαιρούμε τα ribs από το φούρνο και τα αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη bbq sauce. Τα ψήνουμε ξανά για ακόμη 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της bbq sauce και τα ξανα-ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τα ribs, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με τη σαλάτα coleslaw.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ