Ελληνοτουρκικά

Η. Κουσκουβέλης: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, τα όρια της και οι Ελληνικές ευθύνες (ηχητικό)


Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, μιλώντας στον 98.4 για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τη μόχλευση της υπόθεσης στην Αμμόχωστο, σημείωσε με νόημα, ότι ναι μεν η Τουρκία δηλώνει ότι στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου, θα κάνει ότι μπορεί για τον δικό της ρόλο και με την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, αλλά τα ανοιχτά μέτωπα με ΗΠΑ-Ρωσία, οι εξελίξεις στη Συρία, το μέτωπο του Ιράν, οι Κούρδοι και η εσωτερική της οικονομική και πολιτική κατάσταση, θέτουν και τα όρια της στις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας ως προτεραιότητα , ανεξάρτητα από την πάγια στρατηγική της να διεκδικεί τα πάντα.

Οι ευθύνες της Ελληνικής πλευράς , κατά τον κ. Κουσκουβέλη, όχι μόνο ως εγγυήτριας δύναμης για την Κύπρο, αλλά και ως ενιαίο πλέγμα Ελληνισμού, είναι μεγάλες και οφείλουμε έστω και καθυστερημένα, να ενεργοποιήσουμε για αυτές τις παράνομες κινήσεις όλο τον διεθνή παράγοντα, με πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά μέσα, χωρίς να αφήσουμε πλέον το θέμα να πέσει χαμηλά, όταν παρέλθει η επικοινωνιακή συγκυρία.
https://www.youtube.com/embed/WaPtfXWzOUU

neakriti.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...