Κόσμος

Η Ιαπωνία καταγγέλλει τη Ρωσία ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της με βαριά βομβαρδιστικά (εικόνες)

Τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα Tupolev Tu-95MS της Ρωσικής Αεροπορίας παραβίασαν τον ιαπωνικό εναέριο χώρο στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με το NHK.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ιαπωνίας, NHK, επικαλούμενος αξιωματούχους της Ιαπωνικής αεροπορίας, ανέφερε ότι ο εναέριος χώρος της Ιαπωνίας παραβιάστηκε στη νότια επαρχία της Okinawa και στο νησί Hatidze στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιαπωνία κινητοποίησε μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσει ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που εισήλθαν στον εναέριο χώρο της χώρας αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Το επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε ότι πραγματοποίησε πτήση πάνω από τον ιαπωνικό εναέριο χώρο, όπως αναφέρει το δίκτυο RIA Novosti επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο στρατός της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι τα ρωσικά αεροπλάνα σε ορισμένα στάδια συνοδεύονταν από F-22 και F-15 της Ιαπωνικής Αεροπορίας. Η αναφορά σημειώνει επίσης ότι πρόκειται για προγραμματισμένη πτήση πάνω από ουδέτερα ύδατα. Η διάρκεια της πτήσης ήταν περισσότερο από 14 ώρες.

H Ιαπωνία είχε καταγγείλει ένα παρόμοιο περιστατικό τον Σεπτέμβριο του 2015 πάνω από το νησί Hokkaido που αποτελεί και το βορειότερο νησί Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ