Αρχείο

Ζητάμε ισχυρότερα όπλα κατά της Τουρκίας: Συνάντηση ελληνο-αμερικανικών λόμπι με γερουσιαστές - Παίρνονται οριστικές αποφάσεις

Πήρε μπρος ο ελληνισμός στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να επηρεάσει πραγματικά τον ρου των μελλοντικών γεγονότων στην Α.Μεσόγειο σε σχέση με την Τουρκία. την Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά, με την επικείμενη συνάντηση εκπροσώπων του, με τους 40 «πανίσχυρους» Αμερικανούς γερουσιαστές  που ανήκουν σε σημαντικές  επιτροπές του Κογκρέσου.

Η ουσία όμως αυτής της συνάντησης είναι η ανοικτή αίτηση  Ελλήνων και ελληνοκυπρίων προς τους Αμερικανούς Γερουσιαστές, για την χορήγηση πλεονάζοντος πολεμικού υλικού, για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα που «βαράει κόκκινο» στην Α.Μεσόγειο κάθε μέρα.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν ανάγκη της παρουσίας σοβαρών οπλικών συστημάτων, όπως μονάδων επιφανείας, αρμάτων μάχης, πυραύλων εδάφους-εδάφους κά, για να "φρενάρουν" έναν απρόβλεπτο Τούρκο πρόεδρο που απειλεί όλο τον κόσμο.       

Εκπρόσωποι μεγάλων ελληνοαμερικανικών οργανώσεων θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον από αύριο Τρίτη έως την Πέμπτη, με τους 40 ισχυρότερους και σημαντικότερους γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της 35ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης .

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, δήλωσε ότι ο πρώτος στόχος  είναι να προωθήσουν τη νομοθεσία εταιρικής σχέσης Ελλάδος-Κύπρου–ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεύτερον, ζητούν άμεση λύση στο εμπάργκο όπλων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κύπρο από το 1975. Τρίτο θέμα είναι ο μαζικός εξισλαμισμός των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου και ο τέταρτο ζήτημα είναι η στήριξη  των προσπαθειών να διακοπεί οριστικά  η παράδοση των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 στην Τουρκία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ.  Φώτης Φωτίου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της Κύπρου στο συνέδριο και θα ενημερώσει τους Αμερικανούς Γερουσιαστές για τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί και ειδικά σε ότι αφορά τις προκλήσεις στην περιοχή της Δένειας.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, είπε ότι το χρονοδιάγραμμα της διάσκεψης είναι καλό και έχει έρθει πλέον η ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι η Τουρκία είναι πλέον οριστικά και αμετάκλητα, ένας μη αξιόπιστος σύμμαχος.

«Θα συναντηθούμε με τους κορυφαίους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, στη Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Γερουσιαστή του  Δημοκρατικού Κόμματος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων κ. Bob Menendez, και του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Eliot Engel, του Προέδρου της Βουλής, κ.λπ. », είπε.

«Προσπαθούμε να θεσμοθετήσουμε στην Ανατολική Μεσογειακή μια εταιρική σχέση για την Κύπρο, την Ελλάδα και την περιοχή μας, προκειμένου να διατηρήσουμε μια στενή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμείς πιέζουμε για χορηγίες σε υλικό σε όλα αυτά τα μέτωπα από τα μέλη της Γερουσίας και του Σώματος», είπε ο Κρίστοφερ.

Ο ίδιος αναμένει επίσης να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και να διατηρηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον στο Κογκρέσο για το νομοσχέδιο που αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ.Κρίστοφερ για το μόνο που δεν είναι αισιόδοξος, είναι για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, λόγω των γνωστών αδιάλλακτων τουρκικών θέσεων.

«Πώς μπορεί κάποιος να αισιοδοξεί όταν η Τουρκία απειλεί συνεχώς την Κυπριακή Δημοκρατία; Οι στόχοι τους είναι πολύ σαφείς, δεν θέλουν καμία λύση.

Ωστόσο, παρά την απουσία λύσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έρθουν μαζί, ειδικά τώρα που η Τουρκία προσκολλάται στη Ρωσία με την αγορά των πυραύλων S-400.

Αυτό δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα και την Κύπρο να αναβαθμίσουν και άλλο τη σχέση τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το κλειδί για αυτό είναι το Ισραήλ.

Τόσο το Ισραήλ όσο και η Αίγυπτος αποτελούν μέρη των τριμερών εταιρικών σχέσεων που μαζί με  Ελλάδα και Κύπρο προάγουν την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε.

Όσο θερμαίνονται λοιπόν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, τόσο ανοίγουν ευκαιρίες για Ελλάδα και Κύπρο, αρκεί οι πολιτικοί και στις δύο χώρες το ταχύτερο δυνατό να πράξουν ότι είναι απαραίτητο προς αυτήν την κατεύθυνση ειδικά  στην Ελλάδα, μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ