Πολιτική

Εχασαν και στη Βουλή: Οι αθρόες μετατάξεις υπαλλήλων δεν τους έσωσαν-Πρώτη δύναμη η ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις την τρίτη θέση έλαβε στις εκλογές για τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αθρόες μετατάξεις. Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Πρώτη δύναμη στις εκλογές για τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής ήρθε η «γαλάζια» συνδικαλιστική κίνηση Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής, παρά τον σάλο που προηγήθηκε για αθρόες μετατάξεις θυγατέρων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο.

Δεύτερη ήρθε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία που έχει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο συνδυασμός που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόλις 144 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα.

Εκλογές στη Βουλή: Εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη η ΝΔ
Η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη λαμβάνει 658 ψήφους και βγάζει 5 έδρες, ενώ η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία πήρε 254 ψήφους και βγάζει 2 έδρες. Ετσι ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμπάνης ανανεώνει την θητεία του και θα είναι για 7η θητεία πρόεδρος.

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Για όσους απορούν πάντως πώς και η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, είδε την εκλογική της δύναμη να μειώνεται κατά σχεδόν 100 ψήφους, παρά τις αθρόες μετατάξεις, υπάρχει εξήγηση. Κοινοβουλευτικές πηγές σημείωναν ότι οι προσλήψεις έχουν γίνει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς οι νέοι εργαζόμενοι δεν εγγράφονται στον Σύλλογο αν δεν περάσει 5ετία, ενώ σημειώνεται ότι πολλές από τις μετατάξεις πάγωσαν- με εντολή Τσίπρα- μετά τον σάλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...