Κόσμος

Εσείς θα ήσασταν τόσο γενναίοι όσο αυτό το παιδί που δεν φοβάται το λιοντάρι;

Η φωτογραφία κόβει την ανάσα από τη μία το επιβλητικό λιοντάρι και από την άλλη το ατάραχο παιδί.

Μία βόλτα στο ζωολογικό κήπο που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία, αν η άγρια και πεινασμένη λέαινα δε βρισκόταν στο κλουβί της. Ήθελε να φάει το μικρό θαυμαστή της.

Πίστεψε ότι βρήκε το καλύτερο γεύμα και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί στο πιάτο της. Η λέαινα υπολόγιζε όμως, χωρίς το άθραυστο προστατευτικό γυαλί που τη χώριζε από το χαριτωμένο αγοράκι.

Το μικρό αγοράκι, γνωστός μόνο ως Trent, επισκέφθηκε μαζί με την οικογένειά του το Cheyenne Mountain Zoo στο Κολοράντο για να θαυμάσει από κοντά τα άγρια θηρία της ζούγκλας.

Όλα εξελίσσονταν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που ο μόλις ενός έτους μπόμπιρας, βρέθηκε έξω από το κλουβί με τα λιοντάρια. Ήταν ενθουσιασμένος, χτυπούσε παλαμάκια και χαιρόταν πάρα πολύ που έβλεπε από τόσο κοντά τα ζώα που πρωταγωνιστούσαν στα παραμύθια του.

Εξίσου χαρούμενη φάνηκε να είναι και η λέαινα, η οποία βρισκόταν στην άλλη πλευρά του κλουβιού, και πίστεψε, για μία στιγμή μόνο, ότι θα κάνει το πιο γευστικό δείπνο που έχει κάνει ποτέ.

Το τεράστιο ζώο περπατά πάνω κάτω και είναι απόλυτα ταραγμένο. Όταν το παιδάκι βάζει το πρόσωπό του στο τζάμι, πιστεύει ότι έχει έρθει η κατάλληλη ώρα και επιτίθεται στο »απροστάτευτο» θήραμά του. Το παχύ διαχωριστικό σταματά την προσπάθειά της και επιστρέφει άπραγη στη φωλιά της.

Δεν το βάζει κάτω και δευτερόλεπτα αργότερα, σε μία απίστευτη επίδειξη του φυσικού ενστίκτου της, πηδά πάνω στο τζάμι, δείχνει τα νύχια της και αφήνει ορθάνοικτο το στόμα της σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταβροχθίσει το μικρό αγόρι.

Αν και οι περισσότεροι θα περίμεναν το αγοράκι να κλαίει γοερά και να τρέχει να κρυφτεί στην αγκαλιά των γονιών του, αυτό είναι ευτυχισμένο και σε καμία περίπτωση δε δείχνει να φοβάται. Ο ατρόμητος μικρός στέκεται εκεί και συνεχίζει να κοιτά με χαμόγελο τη μεγάλη πεινασμένη γάτα που τον πλησιάζει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης