Κόσμος

Ερντογάν για F-35: Εάν οι ΗΠΑ κάνουν κάποιο λάθος, θα προσφύγουμε σε δικαστήριο για αποζημίωση

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως εάν οι ΗΠΑ κάνουν κάποιο λάθος με τα F-35, η Τουρκία θα προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για να αποζημιωθεί για την επένδυσή της στο πρόγραμμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Πέμπτη πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών S-400, επαναλαμβάνοντας πως η αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων είναι «τελειωμένη υπόθεση».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για ξένα ΜΜΕ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν τόνισε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά πριν επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως εάν αυτό συμβεί, τότε η Άγκυρα θα ανταποδώσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ δεν προσέφεραν στην Τουρκία μια καλή συμφωνία για τα πυραυλικά συστήματα Patriot.

Αναφερθείς στα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ο Ερντογάν προειδοποίησε πως εάν οι ΗΠΑ κάνουν κάποιο λάθος, τότε η Τουρκία θα προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια ώστε να αποζημιωθεί για τις επενδύσεις της στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει μεγάλες πιέσεις στην Τουρκία προκειμένου να ακυρώσει τη συμφωνία ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για την αγορά των S-400. Ωστόσο, η Τουρκία έχει αρνηθεί να υποκύψει στις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις καθώς και στις απειλές για την ακύρωση του προγράμματος για τα F-35.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...