Εθνικά θέματα

«Εποικοδομητικό κλίμα» για ΜΟΕ βλέπει το ΥΠΕΘΑ εν μέσω έντασης στη Μεσόγειο

Για «εποικοδομητικό κλίμα» στην Άγκυρα όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο 2ος γύρος των συναντήσεων για τα ΜΟΕ μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας «ολοκληρώθηκε την Πέμπτη σε εποικοδομητικό κλίμα στην Άγκυρα».

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των συνομιλιών για τα ΜΟΕ με Τουρκία, Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης παραιτήθηκε, καθώς αντιδρούσε στο ενδεχόμενο συνέχισης των συνομιλιών εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...