Κόσμος

Επιμένει ο Ερντογάν: Toν επόμενο μήνα η έναρξη παραλαβής των S-400


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα αρχίσει να παραλαμβάνει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η Άγκυρα θα αρχίσει να παραλαμβάνει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Προ ολίγων ημερών, ο κ. Ερντογάν είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος.

«Έχουμε συνάψει μια συμφωνία. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω», είχε πει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι, εάν η Τουρκία λάβει τόσο τους S-400 όσο και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς εμπειρογνώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα έχει επιμείνει ότι οι S-400 δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ ή τα F-35.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προτείνει στην Ουάσιγκτον να συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Καθώς η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση της συμφωνίας, οι ΗΠΑ εμφανίζονται να εντείνουν την πίεση κατόπιν των ενστάσεων που έχουν εκφράσει για την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...