Πατριαρχεία

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στην τελική ευθεία για το “Ορθόδοξο Βατικανό” της Μόσχας

Πριν από ένα χρόνο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει το σχέδιο της Ρωσικής Εκκλησίας να χτίσει ένα «Ορθόδοξο Βατικανό», να καθαρίσει με το σοβιετικό παρελθόν και να κάνει την Μόσχα πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας. (Διαβάστε εδώ )

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και η νεώτερη ενημέρωση δίνει λεπτομέρειες για τα ρωσικά εκκλησιαστικά σχέδια.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναπτύξει , λοιπόν, σχέδια για την κατασκευή του δικού της “Βατικανού” ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή της Μόσχας, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Business Vedomosti.

Οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας έχουν μιλήσει με αξιωματούχους της πόλης Sergiyev Posad για να την μετατρέψουν στην πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας από πέρυσι όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει. Το Sergiyev Posad είναι η θέση της Λαύρας του Αγίου Σεργίου, που θεωρείται πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Νωρίτερα φέτος, η Εκκλησία ζήτησε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να στηρίξει το σχέδιο, ανέφερε μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή.

Η Εκκλησία σκοπεύει να οικοδομήσει ένα θρησκευτικό συγκρότημα γύρω από το μοναστήρι, σύμφωνα με έγγραφο 300 σελίδων που εκπόνησε το Strelka Consulting Bureau και έχει στην κατοχή του το Vedomosti. Αναφέρονται μάλιστα τα παραδείγματα του Βατικανού, της Ιερουσαλήμ και της Μέκκας.

Η στρατηγική απαιτεί την αναδιάρθρωση του Sergiyev Posad, τη διαίρεσή του σε πνευματικές, κατοικημένες και διοικητικές περιοχές.

Ο δήμαρχος του Sergiyev Posad, Μιχαήλ Τόκαρεφ, εκτιμά ότι το έργο θα κοστίσει περίπου 140 δισεκατομμύρια ρούβλια και θα καταλάβει το ένα τρίτο του κέντρου της πόλης.

Αναμένεται να περιλαμβάνει μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, θεολογική βιβλιοθήκη, ένα ξενοδοχείο, ένα υψηλό εκκλησιαστικό δικαστήριο, ένα ιατρικό κέντρο και ένα κέντρο ορθοδόξων μέσων ενημέρωσης, ανέφερε το έγγραφο. Το έργο απαιτεί επίσης την κατασκευή μιας νέας οδού, ενός κόμβου μεταφορών και ενός νέου αεροδρομίου που θα φιλοξενήσει τον τουρισμό ο οποίος θα συρρέει..

Η διοίκηση της περιοχής της Μόσχας θα ολοκληρώσει τώρα τα θέματα που περιγράφονται στην πρόταση, ανέφερε το Vedomosti, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης. Η τελική απόφαση, συμπεριλαμβανομένου του ποσού της χρηματοδότησης, θα ληφθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Εάν εγκριθεί, περίπου το 90% του προϋπολογισμού του έργου θα προέρχεται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, με τα υπόλοιπα να προέρχονται από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας της Μόσχας, ανέφερε ο Τόκαρεφ.

Είναι βέβαια αντιληπτό πως σε μια τέτοια περίοδο κρίσης μεταξύ των διορθοδόξων σχέσεων με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα, οι συζητήσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα προκαλούν και άλλους συνειρμούς...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...