Καιρός

Επεσαν 60 χιλιοστά βροχής σε μια ώρα και 680 κεραυνοί στην Αττική!

Οι ουρανοί άνοιξαν το μεσημέρι και οι μετρήσεις είναι συγκλονιστικές. Αγία Παρασκευή και Παπάγου πνίγηκαν από την βροχή. Τουλάχιστον 680 κεραυνούς μέτρησε το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Ήταν πρόβλεψη και έγινε πράξη! Ο καιρός έδειξε για ακόμα μια φορά τα δόντια του το μεσημέρι της Τετάρτης και σύμφωνα με το meteo.gr οι ουρανοί άνοιξαν και αν ήταν νύχτα θα γινόταν μέρα αφού έριξε 680 κεραυνούς. Οι βροχές και οι τοπικά έντονες καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων, που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι καταγράφηκαν και μετρήθηκαν από το meteo.gr.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κατεγράφησαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και αποτυπώνονται στο Χάρτη 1, του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής. Ενδεικτικά, το ύψος της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έφτασε τα 61.2 mm και στην περιοχή του Παπάγου τα 49 mm, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.

Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από πολλούς κεραυνούς και το γεγονός προέβλεψε το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System), με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, να καταγράφει περίπου 680 κεραυνούς.

Βροχερός ο καιρός και την Πέμπτη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...