Υγεία

ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή για προϊόν κατά της τριχόπτωσης

Το συγκεκριμένο προϊόν κατά της τριχόπτωσης όπως φαίνεται δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι πρόκειται για το σπρέι για την τριχόπτωση Rogain, 5% MINOXIDIL TOPICAL AEROSOL “HAIR REGROWTH, TREATMENT REACTIVATES HAIR FOLLICLES TO STIMULATE REGROWTH ”, σε συσκευασία τριών φιαλών σε σπρέι, με περιεχόμενο 60 g/φιάλη” το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά  με σκοπό την θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες.

Το συγκεκριμένο προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον Οργανισμό, ενώ επιπλέον στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Ο ΕΟΦ "εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ".

Τέλος, τονίζει ότι «η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ