Κοινωνία

Εξι φυτά που μπορείτε να φυτέψετε στον κήπο σας το καλοκαίρι και να τον κρατήσετε ολάνθιστο (εικόνες)

Τα θαμνώδη είναι μια κατηγορία φυτών που αγαπάμε πολύ: είναι ανθεκτικά, δημιουργούν μια μικρή όαση και στολίζουν τον κήπο μας με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο. Κάνε τον κήπο σου μια μικρή όαση διαλέγοντας όμορφα θαμνώδη φυτά για να τον περιφράξουν ή για να τον στολίσουν. Το είδος των θάμνων που θα διαλέξεις εξαρτάται από τη χρήση που θέλεις να έχουν στον κήπο σου. Όποιο κι αν επιλέξεις να ξέρεις πως έχουν διάρκεια και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

Για να βεβαιωθείς ότι το φυτό σου θα αναπτυχθεί, επίλεξε το σωστό φυτό για τη σωστή θέση. Στη συνέχεια, δώσε προσοχή στο σημείο όπου θα το φυτέψεις: όλα τα θαμνώδη χρειάζονται πολύ ήλιο.

Εδώ σου έχουμε μερικά από τα αγαπημένα θαμνώδη που θ' αγκαλιάζουν τον κήπο σου!

Φορσύθια. Πρόκειται για έναν θάμνος με κίτρινα άνθη

Πασχαλιά.Από το ανοιχτό ροζ έως το βαθύ μωβ, τα ανθισμένα λουλούδια αυτού του θαμνώδη φυτού ξεχυλίζουν ευωδία.

Αζάλεια. Αυτός ο ελκυστικός θάμνος διαθέτει γυαλιστερά φύλλα και λουλούδια που ανθίζουν αρχές του καλοκαιριού. Δημιουργεί απίστευτη σκιά και τα κόκκινα, μωβ, ροζ, πορτοκαλί και κοραλλί λουλούδια δημιουργούν  έναν υπέροχο, χαμηλό φράχτη.

Τριαντάφυλλο του Σάρον. Ανθίσει μέσα στο καλοκαίρι και κρατά τα λουλούδια του ως το Φθινόπωρο. Είναι ιδανική επιλογή για μικρούς κήπους.

Πεταλούδα Μπους. Ονομάζεται έτσι επειδή τα πολυάριθμα ακανθώδη, αρωματικά άνθη του προσελκύουν πεταλούδες.

Καρυοπτέρη. Αυτό το υπέροχο θαμνώδες φυτό διαθέτει γοητευτικά μωβ-μπλε άνθη από τα τέλη του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Επιπλέον, οι μέλισσες και οι πεταλούδες το αγαπούν!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ