Πολιτική

Ελληνική παραλία στις καλύτερες επιλογές του CNN για μπάνιο τον Σεπτέμβριο

Τις καλύτερες παραλίες σε όλο τον κόσμο διακρίνει το CNN κάθε μήνα, προτείνοντας στους αναγνώστες του ποιες είναι οι ιδανικότερες επιλογές για την συγκεκριμένη περίοδο.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο, λοιπόν, και μαζί με τις παραλίες Praia da Marinha στην Πορτογαλία, Ditch Plains στη Νέα Υόρκη και Unstad Bay στα νησιά Lofoten στη Νορβηγία, μία ελληνική ακρογιαλιά διακρίθηκε ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές και πολυφωτογραφημένες παραλίες ολόκληρης της χώρας, που δεν είναι άλλη από το Σαρακήνικο στη Μήλο.

Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο της –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Σαρακήνικου, επίσης, και οι εντυπωσιακές σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Η παραλία εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10' με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...