Αθλητισμός

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Εθνική ομάδα στίβου στο Μινσκ (upd)

Με παρέμβαση της Πολιτείας και εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να μεταβούν στη Λευκορωσία και να συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα (6/6), ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής από τα αγωνίσματα στίβου των Ευρωπαϊκών Αγώνων, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων για να ταξιδέψει η αποστολή στο Μινσκ.


Συγκεκριμένα είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο στίβο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν 23-28 Ιουνίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας για τεχνικούς λόγους, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήρια, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, και για το λόγο αυτό με ανακοίνωσή του ζητά συγγνώμη από αθλητές και προπονητές.

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ.

Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Η ομάδα που θα συμμετάσχει τελικά στους αγώνες: 

100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

Καπράλος: Μεγάλοι χαμένοι από την απόφαση του ΣΕΓΑΣ είναι οι Έλληνες αθλητές

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την απόσυρση της ομάδας στίβου από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αφού δεν βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια!

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες.

Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος.

Έντονη δυσαρέσκεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην στείλει ομάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ όπως ήταν φυσικό έπεσε σαν… βόμβα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στον στίβο και όλοι περίμεναν τους Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστήσουν!

Σύμφωνα με κύκλους αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των αγώνων είναι ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και όλοι απορούν πως η ελληνική ομοσπονδία προχώρησε σ’ αυτή την ενέργεια.

Πάντως στο Μινσκ θα ταξιδέψουν 6000 αθλητές με τους συνοδούς τους από όλη την Ευρώπη αλλά οι Έλληνες δεν θα είναι εκεί λόγω της μη ερεύσεως εισιτηρίων.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ υπάρχει «καρφί» προς την ΕΟΕ για τα εισιτήρια «Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων» και προφανώς δεν υπήρξε νέα επαφή των δυο πλευρών για την επίλυση του θέματος μετά από την … αδυναμία του ΣΕΓΑΣ να βρει εισιτήρια.

Η απόφαση αυτή θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...