Αθλητισμός

Ελλάδα-Αρμενία: Απογοήτευση η Εθνική, ήττα 2-3 και η πρόκριση γίνεται… βουνό

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών πραγματοποίησε η εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε 2-3 από την Αρμενία, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020. Η εμφάνιση της «γαλανόλευκης» ήταν αποκαρδιωτική, καθώς έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο μόλις για 20 λεπτά στην επανάληψη, ενώ οι διεθνείς στερήθηκαν έμπνευσης, καθαρού αγωνιστικού πλάνου, συγκέντρωσης και σε πολλά σημεία του αγώνα διάθεσης.

Το σκορ διαμορφώθηκε με τέρμα του Καραπετιάν στο 8ο λεπτό, ενώ στο 32' ο Γκαζαριάν έκανε το 0-2. Και στις δύο περιπτώσεις οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων ξεκίνησαν με λάθος των διεθνών στη μεσαία γραμμή, που δεν το συγχώρεσαν οι αντίπαλοι. Ο Ζέκα έβαλε ξανά στο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο 54', με σουτ εκτός περιοχής, αλλά ήρθε ο Μικιταριάν στο 74' να βάλει τη «σφραγίδα» του στο παιχνίδι. Ο Φορτούνης έδωσε νέες ελπίδες στη «γαλανόλευκη», όταν με ατομική προσπάθεια έκανε το 2-3, αλλά ο χρόνος αποδείχθηκε λίγος.

Με αυτό το αποτέλεσμα η πρόκριση για την Εθνική γίνεται... βουνό, παρά το γεγονός ότι απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της παρατάχθηκε η Εθνική απέναντι στην Αρμενία. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, στο 4-3-3 που επέλεξε, προτίμησε κάτω από τα δοκάρια τον Βλαχοδήμο, παρότι ο Μπάρκας ήταν ο μόνος που διασώθηκε κόντρα στους Ιταλούς, ενώ στα στόπερ έπαιξαν οι Σιόβας  αντί του Μανωλά και ο Παπασταθόπουλος. Αριστερό μπακ αγωνίστηκε ο Κούτρης, ενώ δεξί ο Μαυρίας. Ο Ζέκα επιστρέφει στον άξονα δίπλα στον Σάμαρη, με «δεκάρι» τον Φορτούνη. Δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ο Μασούρας, αριστερό ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.

Στον πάγκο για τη «γαλανόλευκη» βρέθηκαν οι Πασχαλάκης, Μπάρκας, Κότσιρας, Μπουχαλάκης, Μανωλάς, Ντουρμισάι, Σιώπης, Μπακασέτας, Βαλεριάνος, Κολοβός, Μάνταλος και Κουρμπέλης.

Για την Αρμενία, ο Αρμέν Γκιουλμπουντάγιαντς προτίμησε στο δικό του 4-3-3 τους Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μιρκτσιάν, Γκαζαριάν, Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μικιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν και Ισκανγιάν.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν οι Μπεγκλαριάν, Αβαγκιάν, Μιρανιάν, Βοσκανιάν, Αβετισιάν, Μπαμπαγιάν, Αμπαρτσουμιάν, Χοβνανισιάν, Εντιγκαριάν,Χοβσεπιάν και Οζμπιλίς.

Η Αρμενία έδειξε τις προθέσεις της από νωρίς

Οι Αρμένιοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά την αναμέτρηση και έδειξαν τις διαθέσεις τους μόλις στο 2', όταν το σουτ του Μπαρσεγιάν με το αριστερό, η μπάλα «έγλειψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 3' η σέντρα του Καραπετιάν βρήκε το κεφάλι του Μιρκτσιάν στην περιοχή, αλλά η μπάλα δεν βρήκε ξανά στόχο. Στο 6' η «γαλαόλευκη» απάντησε με σουτ του Φορτούνη, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Αϊραπετιάν, ενώ στο 8' έγινε το 0-1, όταν την κάθετη μπαλιά στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, ο Καραπετιάν «άδειασε» και τον Βλαχοδήμο που βρήκε με πλασέ από αρκετά πλάγια στόχο.

Στο 12' το μακρινό σουτ του Μασούρα έφυγε άουτ, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναγκάστηκε για μια πολύ γρήγορη αλλαγή στο ματς, όταν στο 17' ο Μαυρίας αποχώρησε τραυματίας και έδωσε τη θέση του στον Κότσιρα. Στο 19' βγήκε και η πρώτη κάρτα του ματς από τον Εσθονό ρέφερι Τόβερ, για σκληρό μαρκάρισμα του Πέλκα πάνω σε αντίπαλό του. Στο 20' ο Μασούρας κυνήγησε μια φάση, για να γίνει απειλητικός, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον πρόλαβε και έδιωξε. Στο 29' είδε κίτρινη κάρτα και ο Μικιταριάν.

Στο 30' η Εθνική μας έγινε απειλητική, με φάουλ και κίτρινη κάρτα που κέρδισε από τον Μιρκτσιάν ο Φορτούνης. Ο άσος του Ολυμπιακού βρήκε με την εκτέλεσή του τον Πέλκα εντός περιοχής, αυτός από πλάγια αριστερά γύρισε ωραία, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν με αποτελεσματικό τρόπο. Ό,τι δεν έκαναν οι παίκτες του Αναστασιάδη το έκαναν αυτοί του Γκιουλμπουντάγιαντς στο 32', όταν ο Γκαζαριάν «χόρεψε» τον Παπασταθόπουλο και με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Βλαχοδήμου. Η επίθεση ξεκίνησε από λάθος του Φορτούνη στη μεσαία γραμμή.

Στο 38' η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου εντός περιοχής των Αρμενίων βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Αϊραπετιάν, ενώ ο Σίοβας χτύπησε στο κεφάλι του στο 44', με αποτέλεσμα να πέσει κάτω αιμόφυρτος. Ωστόσο, «φόρεσε» ένα προστατευτικό δίχτυ και συνέχισε το παιχνίδι, με το πρώτο μέρος να έχει 5 λεπτά καθυστερήσεων, διάστημα στο οποίο δεν άλλαξε κάτι. Έτσι, το 0-2 ήταν το σκορ με το οποίο οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ένα σουτ του Σάμαρη έφυγε ψηλά άουτ στα... χασομέρια, ενώ οι τραυματισμοί των Μιρκτσιάν και Χοβανισιάν προσέθεσαν και χρόνο επιπλέον καθυστερήσεων στις... καθυστερήσεις.

Μπήκε με διάθεση και γκολ η Εθνική

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αναστασιάδης δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα του, που μπήκε με καλύτερη διάθεση. Στο 49' ο Μασούρας έπιασε μια κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ στο 51' ένα σουτ του Κούτρη έξω από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο Αϊραπετιάν. Στο 54' η υπεροχή αυτή καρποφόρησε, με τον Ζέκα να βρίσκει δίχτυα με σουτ εκτός περιοχής, έπειτα από γύρισμα του Φορτούνη, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» σε χαμένη ευκαιρία του Μασούρα. Το γκολ αυτό έδωσε άλλη μορφή στο ματς, με τον Γκιουλμπουντάγιαντς να κάνει και την πρώτη του αλλαγή ένα λεπτό αργότερα. Ο Χοβσεπιάν πέρασε στη θέση του Μιρκτσιάν.

Η πίεση της «γαλανόλευκης» συνεχίστηκε, με διαδοχικές κατά κύματα επιθέσεις και αρκετά γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Ένα από αυτά ήρθε με φάουλ του Φορτούνη στο 60', αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν αιφνιδιάστηκε. το 64' ήρθε η πρώτη απειλή της φιλοξενούμενης στην επανάληψη, όταν το σουτ του Μπαρσεκιάν έφυγε έξω. Στη συνέχεια το καλό σουτ του Κουλούρη, στο ίδιο λεπτό, έδιωξε σε κόρνερ ο Αϊραπετιάν, ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε προς το κέντρο της εστίας.

Το γκολ του Μικιταριάν αποδείχθηκε μοιραίο

Στο 68' η Ελλάδα έκανε και τη δεύτερη αλλαγή της, με τον Κολοβό να περνά στο ματς αντί του Πέλκα. Στο 70' μπήκε στο παιχνίδι και ο Μπαμπαγιάν, αντί του Καραπετιάν, με τον ρυθμό να «παγώνει» για λίγο. Μάλιστα, οι Αρμένιοι βρήκαν και μια καλή στιγμή, όταν πήγαν να βγάλουν μια ωραία αντεπίθεση, αλλά ο Βλαχοδήμος κατάλαβε τη φάση. Ο Ζέκα με τη σειρά του είδε και εκείνος κίτρινη κάρτα στο 73', ενώ η... ψυχρολουσία ήρθε και για τρίτη φορά με τον Μικιταριάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, αφού πρώτα ο Μπαρσεγιάν βρήκε με το σουτ του το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο ίδιο λεπτό η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε τις αλλαγές της, με τον Σιώπη να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σάμαρη.

Στο 83' η Αρμενία έκλεισε τις αλλαγές της, με τον Γκαζαριάν να δίνει τη θέση του στον Αβετισιάν, ενώ ο Φορτούνης έδωσε νέες ελπίδες στην Ελλάδα με την ατομική προσπάθεια στο 86', που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του -και τον τερματοφύλακα μαζί- για να γράψει το 2-3.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ