Υγεία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό σερβίτσιο

Στην ανάκληση παιδικού σερβίτσιου που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης και φορμαλδεΰδης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για το παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων 
(πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία «NAVA eco Bamboo Kid sets», με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...