Περιβάλλον

Εικόνες που σοκάρουν τον πλανήτη - Πολική αρκούδα σε άθλια κατάσταση αναζητά φαγητό (βίντεο)


Μία πεινασμένη και εξασθενημένη πολική αρκούδα περιπλανιέται στους δρόμους της ρωσικής βιομηχανικής πόλης Νορίλσκ στη βόρεια Σιβηρία. Το στιγμιότυπο γίνεται viral και εντάσσεται στα πολυάριθμα - πλέον - περιστατικά που αναδεικνύουν την κλιματική αλλαγή σε μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Πρόκειται για την πρώτη πολική αρκούδα που εθεάθη στην πόλη τα τελευταία 40 χρόνια, όπως αναφέρουν Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι. Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται να ξαπλώνει εξουθενωμένη στο έδαφος και να σηκώνεται πού και πού, αναζητώντας απεγνωσμένα λίγη τροφή.

Τι ήταν εκείνο που οδήγησε την πολική αρκούδα 800 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό της περιβάλλον στην Αρκτική; Ο Όλεγκ Κρασέβσκι, ειδικός για την άγρια ζωή, που κατέγραψε με την κάμερά του το θηλαστικό, είπε ότι ο λόγος δεν είναι σαφής, αν και θεωρείται πιθανό απλά να χάθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μάτια του ζώου δακρύζουν συνέχεια και δεν μπορεί να διακρίνει καθαρά.

https://youtu.be/9FGFEZT-hhM

https://twitter.com/siberian_times/status/1140891464584450048?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πόλη της Ρωσίας έρχεται αντιμέτωπη με το θέαμα μιας πολικής αρκούδας το τρέχον έτος, καθώς μια απομακρυσμένη κατοικημένη περιοχή στη βόρεια Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον χρόνο σήμανε συναγερμό όταν δεκάδες πεινασμένες πολικές αρκούδες εθεάθησαν να αναζητούν τροφή, μπαίνοντας ακόμα και σε δημόσια κτίρια και σπίτια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...