Ένοπλες Συρράξεις

Εικόνες καταστροφής: Το πρώτο βίντεο από το φλεγόμενο πλοίο στον Κόλπο του Ομάν

Οι ανακοινώσεις των εταιριών για τα δύο πλοία

Αποκαλυπτικό της καταστροφής στον κόλπο του Ομάν είναι το βίντεο που δείχνει το φλεγόμενο πλοίο στη θάλασσα. Ελικόπτερο που πέταξε πάνω από το ένα πλοίο κατέγραψε τις φλόγες να έχουν κάψει τη δεξιά πλευρά του τάνκερ, το οποίο είναι ακυβέρνητο στη θάλασσα.

Ηδη έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός μετά από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στα δύο τάνκερ, καθώς ακόμα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το βίντεο με το φλεγόμενο τάνκερ στον κόλπο του Ομάν
Μερικές ώρες μετά την επίθεση στο τάνκερ, ελικόπτερο πέταξε πάνω από το σημείο και κατέγραψε εικόνες καταστροφής.

https://youtu.be/T713uS6-7xE

Το σενάριο να χτυπήθηκαν τα πλοία από τορπίλη και μαγνητική νάρκη

Το Front Altair δεν βυθίστηκε, λέει η εταιρεία
Η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου International Tanker Management, ανακοίνωσε ότι τα αίτια των εκρήξεων στο πλοίο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η νορβηγική διεύθυνση ναυτιλιακών υποθέσεων πρόσθεσε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι επίθεση δέχθηκε και το έτερο δεξαμενόπλοιο στην ίδια ζώνη, το Kokuka Courageous.

Μάλιστα το τάνκερ, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας νορβηγικής εταιρείας Frontline, έχει τυλιχθεί στις φλόγες αλλά εξακολουθεί να πλέει στον κόλπο του Ομάν, διαψεύδοντας προηγούμενη πληροφορία του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA ότι έχει βυθιστεί.

Οι ανακοινώσεις για το Κοkuka Courageous
To Κοkuka Courageous με σημαία Παναμά της ιαπωνικής ναυτιλιακής εταιρείας Kokuka Sangyo Ltd υπέστη ζημιά από «φερόμενη επίθεση», από την οποία υπέστη ρωγμή το κύτος του πάνω από την ίσαλο γραμμή, ανακοίνωσε παράλληλα η εταιρεία διαχείρισης Bernhard Schulte Shipmanagement, η οποία πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, διευκρινίζοντας ότι μόνον ένα από αυτά τραυματίστηκε ελαφρά.

Την είδηση για την επίθεση σε ένα από τα δεξαμενόπλοιά της επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας Kokuka Sangyo Ltd σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργότερα.

Σύμφωνα με τον Γιουτάκα Κατάντα, το πλοίο επλήγη δύο φορές σε διάστημα τριών ωρών προτού απομακρυνθεί όλο του το πλήρωμα. Η εταιρεία έλαβε τις πρώτες πληροφορίες για την επίθεση γύρω στις 07:00 ώρα Ελλάδος, διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι όλα τα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν.

Το πλοίο μετέφερε 25.000 τόνους μεθανόλης από την Σαουδική Αραβία στην Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...