Πολεμικό Ναυτικό

Εγκαίνια του νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη

Το νέο σκάφος που προστίθεται στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάστηκε σήμερα, ενισχύοντας τις υφιστάμενες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Στην τελετή έδωσαν το παρών ο γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας και ο γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης.

«Βρισκόμαστε εδώ διότι η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα με τον κ. Δούκα απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε στην κατοχή μας ένα ουσιαστικά ολοκαίνουριο σκάφος με τεράστιες επιχειρησιακές ικανότητες, το οποίο μπορεί ν' αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες και να έχει πολύ μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα ακριβώς λόγω των μεγάλων δεξαμενών που διαθέτει. Θα βοηθήσει άμεσα τόσο στην έρευνα και διάσωση όσο και στην καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Τεμπονέρας, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας υπογράμμισε πως «η παρουσίαση του συγκεκριμένου σκάφους, αλλά και των υπολοίπων μέσων των οποίων διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, βρίσκεται σε μία προσπάθεια την οποία κάνει η κυβέρνηση από το 2015, προκειμένου να αναβαθμίσει όλο το στόλο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία παραλαβής και διαγωνισμών πολλών σκαφών, είτε μεγάλων άνω των 30 μέτρων, αλλά και των 16 μέτρων, προκειμένου στα επόμενα τρία χρόνια να είμαστε σε θέση να έχουμε ένα καινούριο στόλο στο σύνολο της Επικράτειας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, τόνισε πως στην προσθήκη στη δύναμη του Λιμενικού σώματος του νέου σκάφους συνέβαλε ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης και αυτό «δείχνει ότι ο Οργανισμός πραγματικά πρέπει να έχει, και έχει, μία αυξημένη αίσθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ