Κοινωνία

Δυο ιερείς στην Καβάλα έγιναν στόχοι απατεώνων

Μια μυστηριώδης γυναίκα η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη, φέρεται ότι κρύβεται πίσω από δυο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερωμένων που είχαν γίνει μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων στην Καβάλα. Ωστόσο, ταυτοποιήθηκε ο συνεργός της, στον λογαριασμό του οποίου κατατέθηκαν τα χρήματα που ζήτησε η απατεώνισσα.

Το πρώτο κρούσμα είχε καταγραφεί στις 12 Φεβρουαρίου, όταν η άγνωστη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 59χρονο ταμία μιας εκκλησίας στην Καβάλα παριστάνοντας την υπάλληλο της Πρόνοιας και κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει 200 ευρώ, δήθεν για την ενίσχυση μιας φτωχής οικογένειας. Στις 27 Φεβρουαρίου, η ίδια -προφανώς- δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 48χρονο εφημέριο ενός άλλου ναού και προσπάθησε να τον εξαπατήσει ζητώντας του να καταθέσει χρήματα στο πλαίσιο εράνου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», χωρίς όμως να τον πείσει.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, και στις δυο περιπτώσεις η άγνωστη γυναίκα έδωσε τον τραπεζικό λογαριασμό ενός 41χρονου για να κατατεθούν τα χρήματα. Έτσι, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και περιλαμβάνει και την άγνωστη συνεργό του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...