Εθνικά θέματα

Δολοφονία Στέλιου Παναγή: 23 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του εθνοφρουρού από τουρκικά πυρά

23 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου εθνοφρουρού Στέλιου Παναγή Καλλή από το Νέο Χωριό Κυθραίας που θέλησε να ανταλλάξει στρατιωτικό καπέλο τύπου τζόκεϋ με Τούρκο σκοπό.

Αγνόησε την αφίσα με τους 6 εθνοφρουρούς που είχαν χάσει τη ζωή τους τα προηγούμενα χρόνια και βρισκόταν στο φυλάκιο…«Εθνοφρουρέ της μοιρασμένης μας πατρίδας, μην ενδίδεις σε καλέσματα των Τούρκων τα οποία μπορεί να φαίνονται φιλικά, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αποβούν μοιραία για σένα» έγραφε η αφίσα. Δεν έδωσε σημασία… Δεν πίστεψε. Δε μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε…

Όλα συνέβησαν γύρω στις 06:30 το πρωί της 3ης Ιουνίου του 1996 όταν ο Στέλιος έβγαζε σκοπιά σε φυλάκιο της πράσινης γραμμής στον Αγίο Ανδρέα ανατολικά των Κεντρικών Φυλάκων. Ο 19χρονος Στέλιος είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με Τούρκο σκοπό και θέλησε να ανταλλάξουν στρατιωτικά τζόκεϊ αφού θα έφευγε για μετάθεση από το 211ο Τάγμα τις επόμενες ημέρες και ήθελε να κρατήσει κάποιο ενθύμιο.

Η παγίδα θανάτου…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ο 19χρονος Στέλιος εισέρχεται στην Νεκρά Ζώνη με τα πηλίκια στο χέρι. Χαρούμενος… Δεν πρόλαβε όμως… Από την τουρκική σκοπιά ρίφθηκαν τρεις πυροβολισμοί εναντίον του. Μια σφαίρα τον βρήκε κατάστηθα… Οι άντρες της Ειρηνευτικής Δύναμης έφτασαν κοντά του 15 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με αναφορές σε δημοσιεύματα της εποχής. Ξεψύχησε μέσα στο ασθενοφόρο. Ήταν ο 7ος εθνοφρουρός που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην πράσινη γραμμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...