Διατροφή

Γλυκό χωρίς ενοχές: Πανακότα λεμόνι με χαμηλά λιπαρά

Φάτε άφοβα, η θερμιδική του αξία είναι πολύ χαμηλή.

Υλικά

300ml γάλα φρέσκο με 2% λιπαρά

200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

5 φακελάκια στέβια (7,5γρ.)

10γρ. ζελατίνη σε σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από το ½

λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλτε την ζελατίνη σε κρύο νερό 7 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση. Βγάλτε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίξτε μέσα το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού.

Βάλτε την πανακότα στο ψυγείο και αφού κρυώσει αρκετά μοιράστε την σε τρία τέσσερα ποτηράκια.

Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα από πάνω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...