Κόσμος

Γιατί στην Γερμανία τρέμουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Τρόμος στην Γερμανία για νέο ισχυρό χτύπημα από τρομοκράτες του ISIS που αλωνίζουν στο γερμανικό έδαφος χωρίς οι αρχές να μπορούν να τους εντοπίσουν.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να εντοπίσει περισσότερους από 160 Γερμανούς μαχητές του "Ισλαμικού Κράτους" που εγκατέλειψαν το σπίτι τους για να πολεμήσουν με την τρομοκρατική οργάνωση και ίσως επέστρεψαν ήδη στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Welt am Sonntag.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς πιθανώς σκοτώθηκαν στις μάχες, αλλά δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο ότι θα μπορούσαν «να διαφύγουν και / ή να εξαφανιστούν» πίσω στη χώρα. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι είναι απίθανο τα άτομα να περάσουν απαρατήρητα στη Γερμανία λόγω "διάφορων μέτρων (συμπεριλαμβανομένων των απαγορευμένων λιστών ή απαγορεύσεων εισόδου), οι οποίες καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την ανεξέλεγκτη επανένταξή τους", παρόλα αυτά δεν έδειχνε και πολύ σίγουρο!

Το αίτημα για σχετική πληροφόρηση έγινε μετά από ερώτηση από τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), των οποίων η γενική γραμματέας Linda Teuteberg δήλωσε στην Welt ότι ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν περαιτέρω μέτρα για την αποτροπή της επανεισόδου των πιθανών μαχητών του ISIS στη Γερμανία και την " προστασία στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. "

Η Teuteberg πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει "σχέδιο για την αντιμετώπιση ξένων μαχητών στη τη Γερμανία" ή τη δίωξή τους για τις πράξεις τους.

"Αυτό ισχύει και για τους Γερμανούς που κρατούνται στις ζώνες των συγκρούσεων, καθώς και για τους περισσότερους από 200 πρώην υποστηρικτές της ISIS που είναι τώρα στη Γερμανία", ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι γερμανικές αρχές πρέπει να ενισχύσουν τα μέτρα για να ενισχύσουν την ικανότητα των γερμανικών αρχών να διερευνήσουν και να διώκουν εγκλήματα πολέμου σε ξένο έδαφος.

Τον Απρίλιο, η γερμανιδα εισαγγελέας κατηγόρησε μια γερμανίδα γυναίκα 27 ετών που είχε καταδικαστεί στρατολογήθηκε για να την οδηγηθεί στη Μέση Ανατολή, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο υποστήριζε αρκετό καιρό .

Αναγνωρίζεται μόνο ως "Jennifer W" λόγω των γερμανικών νόμων περί ιδιωτικότητας και τελικά χρεώθηκε με την αγορά ενός 5χρονου κοριτσιού Yazidi στο Ιράκ για να χρησιμοποιηθεί ως σκλάβα, μόνο για να την αφήσει να πεθάνει στην καυτή ζέστη.

Μόλις εισήλθε στο Ιράκ, προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος και "γρήγορα ανέβηκε στις τάξεις, έγινε μέλος του Hisbah, της αστυνομίας της ηθικής, περιπολώντας τα πάρκα των ιρακινών πόλεων Falluja και Mosul".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Jennifer W. και ο σύζυγός της «αγόρασαν ένα κορίτσι ηλικίας 5 ετών το καλοκαίρι του 2015 από μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου και την κράτησαν στο σπίτι τους ως σκλάβα».

"Αφού η κοπέλα αρρώστησε και δεν μπορούσε να προσφέρει, ο σύζυγος της εναγομένης τιμωρούσε το κορίτσι α΄φηνοντάς το έξω στην έντονη ζέστη και αφήνοντας την με μεγάλη αγωνία να πεθάνει από τη δίψα", ανέφεραν οι εισαγγελείς. "Η κατηγορούμενη άφησε το σύζυγό της να κάνει όπως του άρεσε, και δεν έκανε καμία ενέργεια για να σώσει την κοπέλα".

Οι υπάλληλοι δεν έχουν εντοπίσει τον σύζυγο, αλλά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι είναι μέλος του ISIS, πιστεύεται ότι ζει στην περιοχή όπου το Ιράκ συνορεύει με την Τουρκία.

"Η δουλειά της ήταν να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες υποστηρίζουν τους κώδικες συμπεριφοράς της τρομοκρατικής οργάνωσης", ανέφεραν οι εισαγγελείς. "Για να τους εκφοβίσει, έφερε ένα πολυβόλο AK-47, ένα πιστόλι και ένα εκρηκτικό γιλέκο".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...