Κόσμος

Γιατί ο Πούτιν είχε την προσωπική του κούπα στο δείπνο της G20; Τί φοβάται; (βίντεο)


Φοβάται άραγε ότι θα τον δηλητηριάσουν ή απλά πρόκειται για μια ιδιοτροπία ενός λάτρη του τσαγιού; Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφερε τη δική του κούπα σήμερα στο δείπνο, με το οποίο έκλεισε η πρώτη ημέρα της Συνόδου της G20, προκαλώντας την απορία των χρηστών του Διαδικτύου, σε βαθμό τέτοιο που αντέδρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου.

Στο δείπνο των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, με το οποίο έκλεισε η πρώτη ημέρα της Συνόδου των 20 ισχυρότερων βιομηχανιών του πλανήτη, ο Ρώσος πρόεδρος απαθανατίστηκε ενώ έπινε από τη δική του κούπα, μια λευκή ισοθερμική, την ώρα που οι ομόλογοί του, που κάθονταν κοντά του, κρατούσαν κλασσικότερα ποτήρια.

Στις εικόνες που κατέγραψαν τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν να τσουγκρίζει από απόσταση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο καθένας καθόταν από τη μία και την άλλη πλευρά του οικοδεσπότη της G20, του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Τα πλάνα έκαναν αμέσως τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες να διερωτώνται, σε σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό ύφος, εάν ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται μήπως τον δηλητηριάσουν.

«Εάν είχατε δει όσα εγώ είδα, θα φέρνατε επίσης μαζί σας το δικό σας φλιτζάνι» σχολίασε με σκωπτική διάθεση στο Twitter ο χρήστης @DarthPutinKGB, αναφερόμενος στις κατηγορίες για περιστατικά δηλητηρίασης πρώην μυστικών πρακτόρων ή αντιπολιτευόμενων, για τα οποία συχνά κατηγορείται η Μόσχα τα τελευταία χρόνια, κατηγορίες που η Ρωσία απορρίπτει.
https://twitter.com/DarthPutinKGB/status/1144620060109103105?ref_src=twsrc%5Etfw
Η εικόνα ωστόσο δεν είναι πρωτόγνωρη: η κούπα με την οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν έπινε στη G20, λευκή στο χρώμα και με τα εμβλήματα της Ρωσίας, μοιάζει πολύ με εκείνη που ο Ρώσος πρόεδρος είχε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκπομπής του Direct Line στη ρωσική τηλεόραση.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο έσπευσε να αποκλιμακώσει την όλη συζήτηση: «Αυτό γίνεται διότι πίνει τσάι συνεχώς με αυτό το θερμός» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του Ντμίτρι Πεσκόφ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...