Πολιτική

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο»

Ακόμα και τώρα ο Τσίπρας παραμυθιάζει τον εαυτό του μιλώντας για πιθανή νίκη στις εκλογές, ενώ παράλληλα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται να έχουν καταλάβει το παιχνίδι του.

Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές είναι εφικτή, οι πιθανότητες είναι περιορισμένες, γράφει η Frankfurter Rundschau, τιτλοφορώντας άρθρα της «Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο». Κύριος στόχος του πρωθυπουργού είναι επομένως να περιορίσει το μέγεθος της επικείμενης ήττας του. Ο Αλέξης Τσίπρας προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές επειδή ανησυχεί για ενδεχόμενη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας μέσα στους επόμενες μήνες. Έτσι εξηγείται η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο. Την ίδια στιγμή όμως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και προτιμά την 7 Ιουλίου από την 30 Ιουνίου. Αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές και δεν αποκλείεται μία μείωση προσέλευσης στις κάλπες, από την οποία ίσως και να ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να μοιράσει μερικά κορυφαία πόστα, όπως είναι εκείνο του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Παραδοσιακά το ζήτημα θα διευθετείται τον Ιούλιο. Ο πρωθυπουργός ωστόσο επιδιώκει οι αποφάσεις να ληφθούν άμεσα έτσι ώστε τις θέσεις-κλειδιά να αναλάβουν νομικοί της εμπιστοσύνης του, ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. Μένει ανοιχτό αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Μέχρι σήμερα πάντως ο συντηρητικός Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει αρνηθεί χατίρι στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο οφείλει τη θέση του».

Η Γερμανία απορρίπτει αιτήσεις επανένωσης οικογενειών από την Ελλάδα

«Τα περισσότερα αιτήματα επανένωσης προσφυγικών οικογενειών από τη Ελλάδα απορρίπτονται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες Bamf», σημειώνει η Westdeutsche Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση απέρριψε 472 αιτήσεις από την Ελλάδα».

H εφημερίδα σημειώνει ότι όπως προκύπτει από απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά στο κοινοβούλιο από τις συνολικά 626 αιτήσεις από την Ελλάδα απορρίφθηκαν οι 472, δηλαδή πάνω από το 66%. Οι γερμανικές αρχές δεν αναφέρουν τους λόγους της απόρριψης. Σύμφωνα ωστόσο με την Αριστερά και οργανώσεις αρωγής που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά η αρμόδια γερμανική υπηρεσία επικαλείται την απουσία εγγράφων. Η αριστερή πολιτικός Γκεκάι Ακμπουλούτ δηλώνει ωστόσο ότι η οι γερμανικές αρχές ζητούν μεταφράσεις που δεν προβλέπονται στον Κανόνα του Δουβλίνου και κάνει λόγο για παράνομη πρακτική», τονίζοντας ότι για πρόσφυγες που ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες στην Ελλάδα, η επανένωση οικογενειών είναι συχνά η τελευταία τους ευκαιρία για να ξεφύγουν από την δυστυχία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...