Κοινωνία

Γείτονας ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία 80χρονης - Έστειλε ζευγάρι να την ληστέψει

Το ίδιο της το περιβάλλον ήταν η αιτία για να χάσει τη ζωή της.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις πίσω από τη δολοφονία 80χρονης στον Πειραιά τον περασμένο Νοέμβριο. Γείτονας της γυναίκας έδωσε «εντολή» σε ζευγάρι να τη ληστέψει. Τη βασάνιζαν επί τουλάχιστον δυο ώρες για να τους πει που είχε τα χρήματα. Αφού τη χτύπησαν βάναυσα με τα χέρια τους και αντικείμενο μέσα από το σπίτι, της πήραν κοσμήματα μικρής αξίας.

Τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία μιας 80χρονης γυναίκας στον Πειραιά εντόπισε η αστυνομία. Δυο Έλληνες 40 και 44 ετών και μια 39χρονη αλλοδαπή ευθύνονται για το θάνατο της άτυχης γυναίκας τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι δράστες είχαν χτυπήσει την άτυχη γυναίκα τόσο με τα χέρια τους όσο και με αντικείμενο που βρήκαν μέσα στο σπίτι της. Σκοπός τους ήταν η ληστεία, αφού γείτονάς τους που πίστευε πως το θύμα είχε λεφτά, τους είχε στείλει για να βρουν τα χρήματα! Λίγες ώρες αφού βρέθηκε άσχημα χτυπημένη η ηλικιωμένη γυναίκα, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Η δολοφονία της 80χρονης στον Πειραιά είχε γίνει στις 21 Νοεμβρίου του 2018. Η άτυχη 80χρονη βρέθηκε βαρύτατα χτυπημένη μέσα στο διαμέρισμά της το πρωί της μοιραίας μέρας και το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών, πίσω από το έγκλημα βρίσκονται ένας 44χρονος Έλληνας και μια 39χρονη αλλοδαπή, ως φυσικοί αυτουργοί κι ένας 40χρονος ως ηθικός αυτουργός. Για την υπόθεση κατηγορείται κι ένας 53χρονος για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 40χρονος είναι γείτονας της άτυχης γυναίκας στον Πειραιά. Πίστευε ότι η 80χρονη είχε λεφτά κρυμμένα στο σπίτι. Έτσι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο. Έστειλε έναν 44χρονο Έλληνα και την 39χρονη σύντροφό του για να κάνουν τη ληστεία.

Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι και η 80χρονη γυναίκα τους άνοιξε την πόρτα. Επί τουλάχιστον 2 με 3 ώρες τη βασάνιζαν για να τους αποκαλύψει που είχε τα χρήματα. Τη χτυπούσαν με τα χέρια τους για να τους πει ό,τι ήθελαν να μάθουν. Μόνο που η 80χρονη δεν είχε παρά μερικά κοσμήματα μικρής αξίας, τα οποία το σατανικό ζευγάρι πήρε όταν έφυγε από το διαμέρισμα και άφησε το θύμα βαρύτατα τραυματισμένο.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη σορό της 80χρονης διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα βαρύτατων κακώσεων, που είναι συμβατές με χτυπήματα από αντικείμενο που βρέθηκε μέσα στο σπίτι.

Ήδη έχουν συλληφθεί ο 40χρονος γείτονας και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και η 39χρονη γυναίκα, σύντροφος του 44χρονου ο οποίος καταζητείται.

Δικογραφία σχηματίστηκε και για έναν 53χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 40χρονος ηθικός αυτουργός αλλά και ο 44χρονος που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός είναι σεσημασμένοι. Ο πρώτος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά και ο δεύτερος για ληστεία, κλοπές, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, εμπρησμό και βιασμό!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ