Κόσμος

Γαλλία: Επεισόδια και τραυματισμοί στην 30η διαδοχική κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων»

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο (8/6/2019) κατά τη διάρκεια της 30ης διαδοχικής κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, παρά το γεγονός πως ο αριθμός των διαδηλωτών βαίνει μειούμενος.

Η γαλλική τηλεόραση έδειξε μια ομάδα διαδηλωτών που εκτοξεύουν αντικείμενα στα φορτηγά της αστυνομίας στο Ντρανσί ένα προάστιο κοντά στο βόρειο Παρίσι, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε επίσης δακρυγόνα και αντλίες νερού σε διαδηλωτές στη νότια πόλη Μονπελιέ.

Η πόλη της Ντιζόν, στην κεντρική Γαλλία, ήταν επίσης θέατρο βίαιων συγκρούσεων.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μερικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν σπάσει και πρόσθεσε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μια πλάκα πεζοδρομίου, την οποία δέχθηκε από διαδηλωτή.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως συνολικά 10.300 άτομα διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα, από τα 9.500 το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί ήταν πολύ χαμηλότεροι από τη μαζική συμμετοχή που καταγράφηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όταν εκτιμάται ότι 300.000 κατέβαιναν στους δρόμους τα Σάββατα σε διαμαρτυρίες που συχνά οδηγούσαν σε εκτεταμένη βία και βανδαλισμούς στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές