Σκοπιανό

Βουλγαρικό «σφυροκόπημα» κατά Σκοπίων - Καρακατσάνοφ: «Ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν πρόγονός σας, σοβαρευτείτε!»

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά της Κυβέρνησης των Σκοπίων από την Βουλγαρία. Με λίγα λόγια η Σόφια κάνει αυτό θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό η Αθήνα.

Η Βουλγαρία έχει δικά της συμφέροντα στην περιοχή και δη στη Μακεδονία μας, ωστόσο τα λόγια του κ.Καρακατσάνοφ θα έπρεπε να έχουν βγει και από το στόμα Έλληνα πολιτικού τόσο καιρό.

«Εάν θέλεις να πιστεύεις στην ουτοπία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρόγονός σου, είναι δικαίωμά σου. Αλλά δεν μπορείς να παραποιείς την ιστορία», είπε ο υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ

Όλα όσα δήλωσε στο κανάλι «Ευρώπη».

«Η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αν δεν δεχθεί τη θέση της Βουλγαρίας σε ιστορικά ζητήματα που προκαλούν διαμάχη και στα δύο κράτη». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ηγέτης του BMRO (Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα) και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο τηλεοπτικό κανάλι «Ευρώπη».

«Η Βουλγαρία», είπε, «θα πρέπει να τηρήσει σταθερά τη θέση της σε τέτοια ιστορικά θέματα και να αρνηθεί να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του γείτονά της, αν οι δυο πλευρές δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία στο πλαίσιο μίας βουλγαρομακεδονικής επιτροπής».

«Τα Σκόπια δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναγνωρίσουν τα ιστορικά γεγονότα εάν θέλουν να ενταχθούν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός. «Εάν θέλεις να είσαι μέλος της Ε.Ε., κανείς δεν σου απαγορεύει να είσαι Μακεδόνας. Εάν θέλεις να πιστεύεις στην ουτοπία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρόγονός σου, είναι δικαίωμά σου. Αλλά δεν μπορείς να παραποιείς την ιστορία», είπε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του έργου της κοινής επιτροπής: «Οι προσπάθειες να δημιουργηθεί κάτι που να ταιριάζει και στις δυο πλευρές δεν θα οδηγήσουν πουθενά».

«Είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα υποκατάστατο, (σ.σ. μείγμα) της ιστορικής αλήθειας και της παραποίησης, κάτι ανάμεσα σε ψέμα και αλήθεια», είπε.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα εγκλήματα των Βουλγάρων στην τριπλή κατοχή. Όπως επίσης και τα σχέδιά τους για την Μακεδονία μας. 

Όμως οι δηλώσεις αυτές θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν ακουστεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε κάποια αντίστοιχη δήλωση;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης