Διατροφή

Βιταμίνη C: Ποια είναι τα 5 τρόφιμα πρωταθλητές σε περιεκτικότητα;

Οι περισσότεροι νομίζουν πως το φρούτο με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι το πορτοκάλι! Εσείς γνωρίζετε ποιες τροφές περιέχουν την περισσότερη βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική και άκρως θρεπτική και βρίσκεται κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, μίας πρωτεΐνης που βοηθά τον σχηματισμό και την ενίσχυση των οστών, των αιμοφόρων αγγείων και του δέρματος.

Ποιες τροφές είναι πρωταθλητές της βιταμίνης C και πόση περιέχουν;

Πιπεριές (183 mg/100γρ.)

Διαθέτουν 183mg βιταμίνης C σε 100γρ και διαθέτοντας σχεδόν διπλάσια ποσότητα από το δεύτερο!

Ακτινίδιο (92 mg/100γρ.)

Δεύτερη θέση για το ακτινίδιο με 92mg σε 100γρ.

Μπρόκολο (89 mg/100γρ.)

Το μπρόκολο βρίσκεται στην τρίτη θέση της περιεκτικότητας σε βιταμίνη C με 89mg σε 100γρ.

Φράουλες (58 mg/100γρ.)

Οι φράουλες βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους πρωταθλητές της βιταμίνης C με 58mg σε 100γρ.

Πορτοκάλια (53 mg/100γρ.)

Η έκπληξη! Ενώ οι πλείστοι θα περίμεναν να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση εντούτοις τα πορτοκάλια βρίσκονται στην πέμπτη θέση με 53mg σε 100γρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ