Πολιτική

Βαξεβάνης: "Τσίπρας όπως Τσόρτσιλ και Ελευθέριος Βενιζέλος"-Εκτός τόπου και χρόνου δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το μαύρισμα στον Τσίπρα

Την ύστατη προσπάθεια να υπερασπιστεί τον Αλεξη Τσίπρα, επιχείρησε ο Κ. Βαξεβάνης σε άρθρο του, κατατάσσοντας τον πρωθυπουργό-και την τριπλή, καταποντιστική του ήττα- σε ήττες που γνώρισαν μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Τσόρτσιλ ή ο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Ο Κώστας Βαξεβάνης κυριολεκτικά το τερμάτισε! Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την τεράστια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο εκδότης του Documento συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τις εκλογικές ήττες που υπέστησαν.

«Τον Νοέμβριο του 1945 ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ, αμέσως μετά την ανάδειξή του σε πρωτεργάτη της νίκης κατά των ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχασε τις εκλογές. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η εσωτερική ήττα του ακολούθησε την πλήρη επιβεβαίωσή του με την ήττα και συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας», ξεκινά το άρθρο του κ. Βαξεβάνη για τον απολογισμό των εκλογών και συνεχίζει: «Τον Νοέμβριο του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχασε και αυτός τις εκλογές αμέσως μετά την επιτυχία του να μεγαλώσει γεωγραφικά την Ελλάδα.

Η αναφορά στις δύο μεγάλες προσωπικότητες του 20ού αιώνα (οι οποίες επανήλθαν πανηγυρικά στην εξουσία υπό άλλες συνθήκες) δεν γίνεται για να συγκριθεί και πολύ περισσότερο για να δικαιολογηθεί η ήττα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά για να κατανοηθεί πως η ζωή και η πολιτική δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις ευθύγραμμες αναγνώσεις που καταλήγουν σε εύκολα και απλά συμπεράσματα.»

Το άρθρο συνεχίζει με πολλά ακόμα και ενδιαφέροντα για τον τρόπο που επιχειρεί να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το τριπλό Βατερλώ που υπέστη. Στην ουσία, παρόλο που λέει ο αθρογράφος ότι ότι δεν δικαιολογεί την ήττα του κ. Τσίπρα, αυτό ακριβώς κάνει, φέρνοντας δύο κορυφαία ιστορικά παραδείγματα της Βρετανίας και της Ελλάδας, που προφανώς ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ