Κοινωνία

Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές ράτσες σκύλων στον κόσμο (εικόνες)

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Υπάρχουν διάφορες ράτσες σκύλων με διαφορετικό μέγεθος, χρώμα και τρίχωμα η καθεμία. Αυτοί είναι οι καθαρόαιμοι, αλλά υπάρχουν και ημίαιμοι σκύλοι που έχουν χαρακτηριστικά από δύο ή και περισσότερες ράτσες μαζί.

Αν θέλετε ο φίλος σας να είναι από… ράτσα, τότε μπορεί να καταλήξετε  να πληρώσετε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Υπάρχουν πολλά σκυλιά που μόνο οι πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Εμείς κάναμε για εσάς μια λίστα με μερικές από τις πιο ακριβές ράτσες που υπάρχουν.

Πομεράνιαν

680€ – 2.100€

Οι Πομεράνιοι αναπτύχθηκαν στην επαρχία της Πομερανίας από τις αρχαίες φυλές Spitz. Αγαπούν να γνωρίσουν καινούριους ανθρώπους, είναι καλοί με τα παιδιά και συνυπάρχουν αρμονικά με άλλα ζώα. Αυτά τα μικροσκοπικά σκυλιά είναι πολύ ενεργά σε εσωτερικούς χώρους και είναι μια καλή επιλογή για διαμερίσματα. Αν και ζυγίζουν μόνο από 3 έως 7 κιλά, η τιμή τους είναι δυσανάλογα υψηλή.

Ντόγκο Αρτζεντίνο

850€- 3.400€

Αυτή η ράτσα φαίνεται τρομακτική, γιατί είναι η ράτσα του κυνηγού και του φύλακα και μπορεί να είναι αρκετά επιθετική. Θα πρέπει να μισθώσετε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή γι ‘αυτό το σκυλί, επειδή ένα Dogo Argentino μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο εάν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο. Για να πάρετε αυτό τον τέλειο φρουρό για το σπίτι και την οικογένειά σας, θα πρέπει να πληρώσετε μέχρι 3.400€  για ένα κουτάβι.

Ακίτα

680€ – 3.800€

Τα Akitas προήλθαν από την Ιαπωνία, αλλά σήμερα υπάρχουν 2 ξεχωριστές ράτσες: ένα ιαπωνικό  είδος και ένα αμερικανικό. Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ πιστά, αλλά μπορούν επίσης να είναι πεισματάρικα και κυριαρχικά. Απαιτούν μεγάλης διάρκειας εκπαίδευση. Η καθαρή ιαπωνική ράτσα είναι πιο ακριβή και μπορεί να φτάσει στα 3.800€.

Ρότβάιλερ

850€- 5.100€

Ιστορικά, αυτή ήταν μια ράτσα που ζούσε σε κοπάδια. Τώρα αυτά τα σκυλιά είναι καλοί φύλακες και είναι πολύ προστατευτικοί με τις οικογένειές τους. Χρησιμοποιούνται συχνά ως σκύλοι έρευνας και διάσωσης, γίνονται αστυνομικοί και οδηγοί σκύλοι. Αν και αυτή η ράτσα είναι πολύ κοινή και γνωστή στις μέρες μας, μερικά Rottweiler μπορεί να σας κοστίζουν έως και 5.100 €, ανάλογα με την καταγωγή.

Κυνηγόσκηλο του Φαραώ

1.000€ – 5.500€

Αν και μοιάζουν με αρχαία αιγυπτιακά σκυλιά, δεν έχουν καμία αιγυπτιακή καταγωγή. Η προέλευσή τους είναι ένα μυστήριο. Είναι έξυπνοι, ενεργοί και φιλικοί. Αυτά τα σκυλιά “κοκκινίζουν” όταν ενθουσιάζονται.  Η μύτη και τα αυτιά τους παίρνουν ένα βαθύ τριανταφυλλί χρώμα.

Αζαουάκ

2.600€ – 5.500€

Αυτή είναι μια από τις ελάχιστες αφρικανικές φυλές που είναι διαθέσιμες για αγορά. Είναι κυνηγοί και μπορούν να φτάσουν ταχύτητες 65 χλμ ανά ώρα. Προφανώς, χρειάζονται πολλή σωματική δραστηριότητα. Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ φιλικά και αγαπούν τους ανθρώπους τους και τα άλλα σκυλιά.

Θιβετιανό Μαστίφ

2.100€ – 6.000€

Οι αρχαίες νομαδικές φυλές της Κίνας, του Νεπάλ και του Θιβέτ χρησιμοποίησαν αυτά τα σκυλιά για την προστασία των προβάτων από τους αρπακτικούς. Το Θιβετιανό Mastiff είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο προστατευμένες φυλές στον κόσμο. Αυτά τα σκυλιά μπορούν να φτάσουν τα 85 εκατοστά σε ύψος και τα 160 κιλά σε βάρος. Το 2014, αναφέρθηκε ότι το  Tibetan Mastiff έγινε το πιο ακριβό σκυλί στον κόσμο, αφού πωλήθηκε για ρεκόρ 1,9 εκατομμύρια δολάρια.

Τσόου τσόου

760€ – 7.300€

Αυτή η κινεζική φυλή είναι μία από τις παλαιότερες φυλές σκύλων που υπάρχουν σήμερα και ήταν καλοί φύλακες των σπιτιών, καλοί φύλακες των ζώων στην κτηνοτροφία και καλοί συνοδοί στο κυνήγι. Τώρα πια είναι καλοί σύντροφοι και τους συναντάμε σε πολλά χρώματα, όπως κόκκινο, μαύρο, μπλε, κανελί και κρέμ. Έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τη μοναδική μαύρη γλώσσα τους. Τα καθαρόαιμα κουτάβια μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 7.300€.

Λέχβεν

4.000 €- 8.500€

Το Löwchen σημαίνει “μικρό λιοντάρι” στα γερμανικά και αυτή η ράτσα συχνά λέγεται και “λιοντάρι”, που έχει αναγνωριστεί ως φυλή από την Αναγέννηση και συναντάται  ακόμη και σε μερικές αναγεννησιακές ζωγραφιές. Όπως τότε έτσι και σήμερα είναι αρκετά σπάνιο, γεγονός που το καθιστά αρκετά ακριβό.

Σαμογέντ

3.500€ – 9.300€

Αυτή η χνουδωτή ομορφιά εκτράφηκε στη Σιβηρία για να βοηθήσει τους ταράνδους τραβώντας τα έλκηθρα. Η καταπληκτική λευκή γούνα τους έχει μια τόσο απαλή υφή που μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρίχωμά τους ακόμη και για να πλέκουν. Το ανεστραμμένο στόμα τους τα κάνει να μοιάζουν σαν να χαμογελούν. Ένας πραγματικά γοητευτικός και εξυπηρετικός φίλος και σύντροφος … και πολύ ακριβός επίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές