Κόσμος

Αστεροειδής μεγέθους τριών γηπέδων ποδοσφαίρου θα περάσει σε κοντινή απόσταση από την Γη

Ενας γιγαντιαίος αστεροειδής, μεγέθους ίσου με τριών γηπέδων ποδοσφαίρου, θα περάσει εντός της ημέρας, πολύ κοντά από την Γη.

Οπως αναφέρει το Sputnik, ο αστεροειδής με το όνομα 2008 KV2, αναμένεται να περάσει από απόσταση 6.7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, απόσταση πάρα πολύ κοντινή, όπως τονίζεται, για έναν τόσο μεγάλο αστεροειδή. Πρόσφατα ανακάλυψαν κι άλλον αστεροειδή, σε μέγεθος ενός μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου, τον οποίο περιμένουν σε πολύ κοντινή απόσταση από την Γη.

Οι επιστήμονες τον ανακάλυψαν το 2008 και υπολόγιζαν πόσο κοντά από την Γη θα περάσει, χωρίς να πέσουν με ακρίβεια μέσα. Τελικά βρήκαν πρόσφατα την απόσταση από την οποία θα περάσει κοντά από την Γη, ενώ τόνισαν πως περιμένουν να τον δουν ξανά κοντά στον πλανήτη μας το 2021, αλλά και το 2022.

Η NASA θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο τον συγκεκριμένο αστεροειδή και παρακολουθεί την πορεία του, καθώς είναι αρκετά μεγάλου μεγέθους (330 μέτρα περίπου). Το πέρασμά του υπολογίζουν πως θα μπορεί να παρατηρηθεί από την ανατολική ακτή στην Αυστραλία, τον Ινδικό Ωκεανό, την Αφρική και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η ταχύτητά του είναι περίπου 40.800 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ