Πολιτική

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Σόρος ρίχνει χρήμα στην ποινική δικαιοσύνη - Αναρωτιέστε ακόμη γιατί άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ποινικό Κώδικα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναρωτιέστε ακόμη γιατί η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα; Είναι δυνατόν να έχει εμπλοκή και σε αυτό ο Σόρος; Ή για να θέσουμε καλύτερα το ερώτημα: Είναι δυνατόν να ΜΗΝ έχει και σε αυτό εμπλοκή ο Τζορτζ Σόρος;

Ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος συνεχίζει απτόητος εφαρμόζοντας την ριζοσπαστική κατεύθυνση της αριστερίστικης ατζέντας του επενδύοντας στην ποινική δικαιοσύνη.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Σόρος έχει χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να ξαναφτιάξει την κοινωνία μας.

Ο τελευταίος τομέας στον οποίον εστιάζει είναι η ποινική δικαιοσύνη. Από το Τέξας μέχρι την Φιλαδέλφεια και τη Βιρτζίνια, ο Σόρος έχει ξοδέψει εκατομμύρια για την υποστήριξη υποψηφίων για τοπικούς και περιφερειακούς δικηγόρους ή εισαγγελείς.

"Η Φιλαδέλφεια είναι το εργαστήριο στο οποίο εφαρμόζεται αυτό το πείραμα των χρηματοδοτούμενων από τον Σόρος εισαγγελέων", δήλωσε ο William McSwain, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβανίας, στο Tucker Carlson Show.

"Τώρα έρχονται οι αποκαλύψεις. Ο Larry Krasner, ο Εισαγγελέας της Περιφέρειας της Φιλαδέλφειας, έχει αναλάβει την θέση του περίπου έναμισι χρόνο, χρηματοδοτούμενος από τον κ. Soros, και μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει στη Φιλαδέλφεια, όπου οι ανθρωποκτονίες έχουν εκτοξευθεί, οι πυροβολισμοί έχουν φτάσει στα ύψη και οι χειρότεροι τύποι βίαιων εγκλημάτων έχουν αυξηθεί.

Και επιπλέον, ορισμένα από τα εγκλήματα χαμηλού και μέσου επιπέδου έχουν επίσης αυξηθεί, αλλά δεν αναφέρονται. Και ο λόγος για τον οποίο δεν αναφέρθηκαν είναι ότι η Εισαγγελία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τους ασκήσει δίωξη!!!».

Τόσες εβδομάδες στην χώρα μας γίνεται πολύς λόγος για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί; Καλύπτονται με τις προαναφερόμενες αποκαλύψεις ή θα πουν πως πρόκειται για σενάρια συνωμοσίας;

Παρακολουθήστε την πλήρη συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=RVWIGoTSt20

Δημοσιεύθηκαν ο νέος Ποινικός Κώδικας & ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νόμοι 4619 και 4620/2019 για την κύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Κώδικες, η εφαρμογή των οποίων θα ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου, συνιστούν μια προσπάθεια επίτευξης αντεγκληματικών και εγγυητικών για τα δικαιώματα στόχων με την ανανέωση της ύλης τους μετά από 70 χρόνια και τη βελτίωση του ποινικού συστήματος.

Οι Κώδικες αποτελούν το αποτέλεσμα πολύχρονων εργασιών ειδικών Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών στις οποίες συμμετείχαν επιφανείς εκπρόσωποι των Νομικών Σχολών της χώρας, εκπρόσωποι Δικαστικών Ενώσεων, εκπρόσωποι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Τόσο κατά τη δημόσια διαβούλευση, όσο και μετά την κατάθεση των νέων Κωδίκων, έχουν εγερθεί αρκετά ζητήματα σχετικά με επιμέρους προβλέψεις, τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν τον νομικό κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Σε σχέση με ό,τι είχε δοθεί στη δημόσια διαβούλευση πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, αλλαγές, όπως:

  • Ορίστηκε η ποινή της κάθειρξης για τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων και εναρμονίστηκαν οι διατάξεις προς τις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.
  • Ορίστηκε αυστηρότερο πλαίσιο ποινής για τους διευθύνοντες εγκληματικές οργανώσεις (κάθειρξη έως 15 έτη) και βελτιώθηκαν νομοτεχνικά οι σχετικές διατάξεις.
  • Εντάχθηκαν στο άρθρο 336 (ως παρ. 5) και οι λοιπές (πλην του εξαναγκασμού με σωματική βία ή απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας) μορφές βιασμού, με αναλογική κλιμάκωση των απειλούμενων ποινών.
  • Εγκλήματα όπως η κλοπή και η φθορά προβλέφθηκε ότι θα διώκονται κατ’ αρχήν αυτεπαγγέλτως, ώστε να εξυπηρετηθούν πρακτικές ανάγκες (σύλληψη επ’ αυτοφώρω κ.λπ.), με τη δυνατότητα όμως της εκ των υστέρων παύσεως της ποινικής δίωξης αν υποβάλει σχετική δήλωση ο ίδιος ο παθών.
  • Προβλέφθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη της κακουργηματικής απιστίας και στον ιδιωτικό τομέα προς αποφυγήν τυχόν καταχρήσεων, κυρίως εκ μέρους οργάνων της διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Λήφθηκε πρόνοια ώστε να μην επηρεάζονται οι αστικές απαιτήσεις του παθόντος σε περίπτωση παραγραφής του αδικήματος λόγω μετατροπής του από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Δείτε τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως δημοσιέθηκαν και ισχύουν από 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...