Οπλικά συστήματα

Απαλλαγή των κατηγορουμένων για τις μίζες στα Σινούκ προτείνει ο εισαγγελέας!

Να αθωωθούν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, καθώς και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση των Σινούκ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος αγόρευσε σήμερα, Τετάρτη (26.6.2019) ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν – κατά περίσταση – τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Από την έρευνα δεν προέκυψε πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...