Κοινωνία

Απίστευτο: Δυόμιση μήνες έμεναν σε κοντέινερ σε πλοίο στο Κερατσίνι - Σε ύψος 30 μέτρων

Tο πού μπορεί να φτάσει ο κάθε άνθρωπος για να επιβιώσει, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους… Δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες από το Μαρόκο, είχαν κλειστεί σε ένα εμπορικό πλοίο με εκατοντάδες κοντέινερ και τους είχαν στοιβάξει στον «πέμπτο όροφο» των κοντέινερ, σε ύψος που ξεπερνούσε τα 25-30 μέτρα!

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι, όπου δένουν τα μεγάλα πλοία που ξεφορτώνονται, μπορεί να παραμείνουν εκεί για μεγάλο διάστημα. Χθες το βράδυ (20/6) σε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε πλοίο υπό λιβεριανή σημαία, βρέθηκε στον… πέμπτο όροφο ένα κοντέινερ, στο οποίο ζούσαν για περίπου δύο-δυόμιση μήνες γύρω στους 15 μετανάστες, που είχαν φύγει από τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Κάποιοι εξ αυτών, απειλούσαν να αυτοκτονήσουν. Οι άνδρες του λιμενικού με μεταφραστή, προσπάθησαν να μεταπείσουν τους μετανάστες και να μην προβούν σε κάποια απονενοημένη ενέργεια. Τελικά, κατάφεραν να πείσουν τους παράτυπους μετανάστες από το Μαρόκο και πλέον βρίσκονται στο κατάστρωμα του πλοίου.

Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στη χώρα τους, καθώς δεν πρόκειται να μείνουν στην Ελλάδα ή να πάνε σε άλλο κράτος της Ευρώπης.

Ερωτηματικό αποτελεί το πώς κατάφεραν να επιβιώσουν επί τουλάχιστον δύο μήνες μέσα στο κοντέινερ και θεωρείται δεδομένο ότι κάποιοι, ενδεχομένως διακινητές, τους παρείχαν τροφή κι ό,τι χρειάζονταν, απλά για να επιβιώσουν μέχρι να είναι ελεύθερο το πεδίο για να κατέβουν.

Με γερανό του ΟΛΠ κι ένα ειδικό κουβούκλιο, τους κατέβασαν και αφού εξετάστηκαν από γιατρό, παραμένουν στο πλοίο, όπου και δίνουν καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ