Κόσμος

Αντίπαλοι του Μπόρις Τζόνσον συμμαχούν για να φρενάρουν τον καλπασμό του στην κούρσα διαδοχής της Μέι

Το ενδεχόμενο να συμπήξουν συμμαχία για να φρενάρουν τον καλπασμό του Μπόρις Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία συζητούν ορισμένοι από τους ανθυποψηφίους του.

Δύο από τους εναπομείναντες υποψηφίους, ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ συναντήθηκαν, σύμφωνα με το Bloomberg, για να συζητήσουν τις επιλογές τους μετά τη χθεσινή θριαμβευτική επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη ψηφοφορία των βουλευτών. Οι έξι ανθυποψήφιοι του πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας υπολείπονται κατά πολύ σε ψήφους και ορισμένοι εξ’ αυτών συζητούν το σενάριο να ενώσουν τις δυνάμεις της σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο. Η λήψη των σχετικών αποφάσεων αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ο Τζόνσον, που έχει ορκιστεί να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ το φθινόπωρο με ή χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες , εξασφάλισε την υποστήριξη 114 από τους 313 βουλευτές που ψήφισαν και σαφέστατο προβάδισμα έναντι του δεύτερου νυν επικεφαλής του Φόριν Όφις Τζέριμ Χαντ που απέσπασε 43 ψήφους. Η κούρσα διαδοχής συνεχίζεται και αναμένονται νέες ψηφοφορίες την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των διεκδικητών, αλλά η άνετη επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον σημαίνει ότι το φαβορί είναι πλέον σίγουρο ότι θα είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που θα μονομαχήσουν στην τελική αναμέτρηση, εφόσον αποφύγει κάποιο ολέθριο λάθος. «Είμαι ικανοποιημένος που κέρδισα την πρώτη ψηφοφορία, αλλά έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας», σχολίασε ο ίδιος στο Twitter μετά την νίκη του. Μια επικράτηση του σφοδρού υπέρμαχου του Brexit Τζόνσον θα αλλάξει ριζικά την πολιτική της Βρετανίας στο θέμα της εξόδου από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ