Υγεία

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν τα διαγνωστικά κέντρα

Ακαρπη η συνάντηση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό - Αναβολή των κινητοποιήσεων για μετά τις εκλογές

Αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων δεδομένου ότι θεωρούν πως λόγω των εκλογών δεν μπορεί να δοθεί λύση στο χαράτσι των 55 εκατ. ευρώ που τους επιβλήθηκε για το 2018

Μπορεί την Πέμπτη να αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων, για άλλη μία φορά, από το γραφείο του υπουργείου Υγείας Ανδρέα Ξανθού χωρίς να ικανοποιηθεί το βασικό τους αίτημα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων του Συντονιστικού οργάνου, στη συνεδρίαση που ακολούθησε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων, δεδομένου ότι θεωρούν πως λόγω των εκλογών δεν μπορεί να δοθεί λύση στο χαράτσι των 55 εκατ. ευρώ που τους επιβλήθηκε για το 2018.

Έτσι, σκοπεύουν να συνεχίζουν τον αγώνα τους με τη νέα κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας -παρουσία του Ανδρέα Ξανθού και εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (Γ. Πατούλης) αλλά και του συντονιστικού οργάνου των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηριακών γιατρών- δεν έφερε το αποτέλεσμα που ήλπιζε ο κλάδος.

Το συντονιστικό όργανο επανέλαβε το αίτημα να μετακινηθούν 50 εκατ. ευρώ που υπάρχουν διαθέσιμα στον ΕΟΠΥΥ από εισφορές Ευρωπαίων πολιτών, στις διαγνωστικές εξετάσεις ώστε να διαγραφεί το χαράτσι των 50 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 2018.

Ο υπουργός Υγείας όμως όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr επικαλέστηκε και πάλι αδυναμία να μεταφερθούν τα κονδύλια, αφού ισχυρίστηκε ότι και σε επικοινωνία με τον αν.υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, του διευκρινίστηκε ότι δε νομιμοποιείται να αλλάξει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές