Καιρός

Αλλάζει και πάλι ο καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές

Για μία ακόμη φορά αλλάζει το τοπίο του καιρού.

Το Σάββατο, στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ, το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία τοπικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και -κυρίως στα ορεινά- μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια θα είναι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα, στο βόρειο Ιόνιο θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 34-35 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνεόυν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή. Μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια, μέχρι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να υπάρχουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...