Βαλκάνια

Αλβανία: Ξεκινά στο κοινοβούλιο η διαδικασία για αποπομπή του Μέτα

Η Βουλή της Αλβανίας ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία για αποπομπή του προέδρου της χώρας, Ίλιρ Μέτα, με την κατηγορία ότι παραβίασε το σύνταγμα προσπαθώντας να ακυρώσει τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Ταουλάντ Μπάλα το σχετικό αίτημα υπέβαλαν από κοινού 55 βουλευτές.

Πριν από μερικές ημέρες ο Μέτα είπε ότι σκοπεύει να ακυρώσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 30ης Ιουνίου με τον φόβο ότι η ψηφοφορία θα ήταν «αντιδημοκρατική» χωρίς τη συμμετοχή των κεντροδεξιών παρατάξεων και ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή.

Απ’ την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, επιμένει ότι οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί, ώστε να αποφευχθεί ένας πολιτικός εκβιασμός για πρόωρες εθνικές εκλογές.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση έχει προχωρήσει σε σειρά διαδηλώσεων από τα μέσα Φεβρουαρίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και απαιτεί νέες γενικές εκλογές.

Οι Σοσιαλιστές απ’ την πλευρά τους αρνούνται τις κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση για το μέλλον του Μέτα προβλέπεται να ληφθεί από το συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο όμως δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...