Κόσμος

Ακροβάτες που κόβουν την ανάσα: Στο κενό, στο ύψος του 25ου ορόφου (Βίντεο)

Δυο αδέρφια ακροβάτες περπάτησαν σε τεντωμένο σχοινί και σε ύψος 25 ορόφων πάνω από την διάσημη Time’s Square της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής.

Τα αδέρφια Γουαλέντα συναντήθηκαν στα μισά της διαδρομής, η οποία εν προκειμένω ήταν περίπου 700μ. Η αγωνία ανέβηκε κατακόρυφα όταν ο Νικο Γουαλέντα, ακροβάτης έβδομης γενιάς «προσπέρασε» την αδερφή του στα μισά της διαδρομής, αφού μοιράζονταν το ίδιο σχοινί.

Η αδερφή του Λιγιάνα τόλμησε να βρεθεί συναντήσει και πάλι τον αδερφό της στο σχοινί, δυο χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή και προκάλεσε κατάγματα σχεδόν σε κάθε κόκκαλο. Η γυναίκα προσπαθούσε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ με 8 ανθρώπους ο ένας πάνω στον άλλο, σε μια ανθρώπινη πυραμίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=fkR20j82RFs

Το ατύχημα της αδερφής Γουαλέντα το 2017
Το όλο εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, με χιλιάδες τηλεθεατές να το παρακολουθούν ζωντανά. Αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την προσπάθεια από την πολύβουη πλατεία της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής. Ο Νικ Γουαλέντα έχει περπατήσει σε τεντωμένο σχοινί πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και στο Γκραν Κάνιον.

https://www.youtube.com/watch?v=VFWbUaocVMk

Μια οικογένεια, επτά γενιές ακροβατών
Η οικογένεια Γουαλέντα πραγματοποιεί ακροβατικά και ειδικά βάδισμα σε τεντωμένο σχοινί εδώ και δεκαετίες, με τους πρώτους ακροβάτες της οικογένειας να υπολογίζεται πως πραγματοποιούσαν σόου το 1780 στη Αυστροουγγαρία.

Το 1978 ο 73χρονος Καρλ Γουαλέντα έπεσε από μεγάλο ύψος καθώς επιχειρούσε να περπατήσει πάνω σε σχοινί από ένα κτίριο στο άλλο στο Πουέρτο Ρίκο. Το 1962, ο ανιψιός του Καρλ έμεινε παράλυτος έπειτα από ατύχημα με ανθρώπινη πυραμίδα. Τότε, οι Γουαλέντα επιχείρησαν πυραμίδα με επτά άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ