Αφρική

Αιματηρή κλιμάκωση στη Λιβύη: Οι Τούρκοι μεταφέρουν όπλα με ουκρανικά αεροπλάνα - Επεκτείνονται οι συγκρούσεις στην Τρίπολη


Η ουκρανική αεροπορική εταιρεία ‘Ukraine Air Alliance’ πραγματοποίησε πρόσφατα εντατικές πτήσεις μεταξύ διαφόρων τουρκικών αερολιμένων και του διεθνούς αεροδρομίου της Λιβύης Μισράτα με σχεδόν καθημερινές πτήσεις με άγνωστα φορτία αλλά και επιβάτες, γράφει δημοσίευμα της Λιβύης.

Η ουκρανική εταιρεία έχει κατηγορηθεί στα τέλη του 2017, όπως σημειώνεται, για μεταφορά και λαθρεμπόριο όπλων σε ένα επαναστατικό κίνημα στο αρχιπέλαγος.

Η εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς καταχώρισης διαθέτει δέκα διαφορετικά αεροσκάφη φορτίου που λειτουργούν μεταξύ διάφορων χωρών στην Ευρώπη και την Ασία. Στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον τρία από αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν προσγειωθεί στους αερολιμένες της Τουρκίας, του Ισραήλ και πρόσφατα της Λιβύης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας τύπου ‘Antonov An 12BK’ με αριθμό πτήσης ‘UKL4073 ‘, στις 3 Ιουνίου απογειώθηκε από την Άγκυρα με προορισμό το Μοναστίρ της Τυνησίας, αλλά προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λιβύης Μισράτα πριν καταλήξει στην Τυνησία.

Ένα άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας με το χαρακτηριστικό «UR-CNT» είχε πραγματοποιήσει πτήσεις από τουρκικά αεροδρόμια στη Μισράτα αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην Τρίπολη και το ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς αριθμούς (κωδικούς) ή κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος έκλεινε το πρόγραμμα παρακολούθησης, όπως σημειώνεται.

Το δημοσίευμα θεωρεί ύποπτες αυτές της πτήσεις από την Τουρκία προς τη Λιβύη για την ενίσχυση της κυβέρνησης της Τρίπολης καθόσον βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Εγκαταλείπει τις περιουσίες του ο κόσμος

Οι μάχες και οι σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων μηνών γύρω από την Τρίπολη έχουν διχάσει την πρωτεύουσα της Λιβύης σε δύο διαφορετικούς κόσμους, έως ότου ο πόλεμος κλιμακωθεί.

Στα νότια προάστια, υπό συνεχή απειλή αιματηρής βίας, οι άνθρωποι ζουν την καθημερινότητά τους με όπλα στα χέρια και έτοιμοι για συμπλοκές ανά πάσα στιγμή.

Αλλά στο κέντρο της πόλης, οι νέοι Λίβυοι χρησιμοποιούν, επί του παρόντος, την κεντρική πλατεία ως το τελευταίο καταφύγιο ειρήνης πριν μετατραπεί και αυτή σε πεδίο μάχης.

Δείτε βίντεο:

Αναπτύσσονται οι κυβερνητικές δυνάμεις

Οι αναφορές από το σημείο επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις πιστές στην υποστηριζόμενη από τα ΗΕ κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) έχουν σημειώσει πρόοδο σε περιοχές που ελέγχονταν προηγουμένως από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), πιστοί στον στρατάρχη Khalifa Haftar, σύμφωνα με αφρικανικά ΜΜΕ.

Το GNA ξεκίνησε μια βίαιη επίθεση το Σάββατο εναντίον του LNA νότια της πρωτεύουσας της Τρίπολης. Βαριά και μεσαία όπλα χτυπούσαν μανιωδώς σε διάφορα μέρη της πρωτεύουσας στις περιοχές που ξέσπασαν συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως  πολλά σπίτια πολιτών στην περιοχή Al-Swani, νοτιοδυτικά της Τρίπολης χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων υπέρ του GNA, συνταγματάρχης Mohammed Gannouno, δήλωσε ότι κατάφερε να πάρει τον έλεγχο των νέων θέσεων των δυνάμεων του LNA, ιδιαίτερα στην περιοχή Ain Zara.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=w5xgyqCUQzk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...