Πολιτική

«Έφυγε» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Αναγνωστόπουλος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και της ΕΡΕ, Νίκος Αναγνωστόπουλος.

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών πρωταθλητής στίβου, ενώ κέρδισε 23 διεθνείς διακρίσεις ως μελετητής μεγάλων έργων

Εξελέγη ως βουλευτής σε επτά εκλογικές διαδικασίες, ενώ το 1974 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς σε όλη τη χώρα. Έφυγε από την πολιτική με το παράπονο ότι δεν έγινε ποτέ υπουργός.

Το 2014 προκάλεσε αίσθηση όταν γνωστοποίησε ότι επιθυμούσε να δωρίσει όλη του την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο, η οποία τότε ανερχόταν σε πάνω από 10 εκ. ευρώ.

ΝΔ: Πάντα στεκόταν δίπλα στον άνθρωπο που είχε ανάγκη

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Νίκο Αναγνωστόπουλο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τον θάνατο του πρώην βουλευτή της.

«Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην εκλογική του Περιφέρεια, την Α’ Αθηνών, καθώς πάντα στεκόταν δίπλα στον άνθρωπο που είχε ανάγκη. Ξεχωριστό ήταν το έργο του ως πολιτικός μηχανικός για το οποίο απέσπασε πολλές διεθνείς διακρίσεις. Κατά την πολυετή παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου διακρίθηκε για την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας», σημειώνει η ΝΔ και καταλήγει:

«Για τον θάνατό του εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ