Πολιτική

Έντονο παρασκήνιο με το Προεδρικό Διάταγμα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης - Τι είπε ο Παυλόπουλος στον Τσίπρα - Οι αποφάσεις και η ένταση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει του newpost o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα οι σχετικές διαρροές όταν δημιουργήθηκε το θέμα ήταν ότι, όταν το Διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα ονόματα των ανωτάτων δικαστικών που επιλέγησαν από το υπουργικό συμβούλιο για την ηγεσία της δικαιοσύνης φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμενόταν να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό του. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newpost έχει φτάσει το σχετικό διάταγμα εδώ και 2-3 ημέρες στα χέρια του Προέδρου δεν έχουμε αυτήν την δημοσιοποίηση.

Υπάρχει, όμως, εξήγηση καθώς, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία Παυλόπουλου-Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας ανέλυσε το σκεπτικό του στον Πρωθυπουργό και του είπε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όχι μόνον μέχρι το τέλος Ιουνίου, όταν και λήγει η θητεία των δικαστικών που αποχωρούν, αλλά και στη συνέχεια. Μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση σε αυτές τις επικοινωνίες ωστόσο το Σαββατοκύριακο με νέες επαφές έπεσαν οι τόνοι χωρίς κανείς να γνωρίζει τη συμφωνήθηκε.

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιο πιθανό, όμως, είναι να μην υπογράψει και μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου καθώς ήδη θα έχουμε μπει στην τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη. Έμπειροι παρατηρητές με γνώση τονίζουν ότι το πιθανότερο είναι ότι μετα τις εκλογές θα κληθεί η νέα κυβέρνηση να πάρει θέση επί του θέματος ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...