Κύπρος

Έντονη κινητικότητα: Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στην Λάρνακα

"Οργασμός" κινήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από κινήσεις Αμερικανών και Ισραηλινών, οι οποίες  προμηνύουν πιθανότατα εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, μετά και την προειδοποίηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα προς την Άγκυρα να "διακόψει" κάθε επιθετική κίνηση. 

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Cessna UC-35C φέρεται να προσγειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στο διεθνές αεροδρόμιο στην Λάρνακα, χωρίς να έχουμε άλλες πληροφορίες ποιους μπορεί να μεταφέρει και γιατί ευρίσκεται εκεί.

Την ίδια στιγμή πολλά ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας IAF βρίσκονταν στον αέρα σχετικά κοντά στην περιοχή.

https://twitter.com/AegeanHawk/status/1140933726576271360

Όλες αυτές οι κινήσεις σαφώς και έχουν σχέση με τις  τουρκικές προσπάθειες γεωτρήσεων στα ανοικτά της Πάφου, καθώς και από την παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Tαυτόχρονα ισραηλινοί δορυφόροι παρακολουθούν όλο το 24ωρο τον ΠΟΡΘΗΤΗ.

Οι εικόνες ελήφθησαν από δορυφόρο στις 16 Ιουνίου 2019, δυτικά της Πάφου και δημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό Image Sat Intl στο twitter.

Από τις συγκεκριμένες συντεταγμένες προκύπτει ότι ο «Πορθητής» -μαζί με το Barbaros- πλησίασε στα 50 με 60 χλμ τις ακτές της Πάφου.

Σημειώνεται πως ο ίδιος λογαριασμός είχε δημοσιεύσει και στις 16 Μαΐου δορυφορική φωτογραφία του Πορθητή 80 χιλιόμετρα ανοιχτά της Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...